Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.026
% 2.05
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.026
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

“Şimdi Tam Zamanı” Diyen Stratejist, Altın Beklentilerini Verdi!

Oynaklık ve belirsizlik finansal varlıkları süpürmeye devam ediyor. Bir piyasa stratejistine göre, yatırımcıların altın da dahil olmak üzere emtiaları da içeren iyi çeşitlendirilmiş portföy oluşturmalarının tam zamanı. Stratejistin piyasa yorumlarını ve tahminlerini Coinmühendisi.com okuyucuları için hazırladık.

Kristina Hooper: Bir varlık sınıfı olarak altının argümanı güçlü

Invesco’nun baş yatırım stratejisti Kristina Hooper, verdiği bir demeçte diğer emtialara karşı taktiksel olarak aşırı altın almanın, Rusya’nın dördüncü haftasına giren Ukrayna ile savaşının neden olduğu mevcut fırtınanın üstesinden gelmeye yardımcı olabileceğini söylüyor.

Kristina Hooper, volatilitenin piyasalarda olağan hale gelmesiyle altının 1.950 dolar civarında çekici olduğunu ve fiyatların 2022’ye kadar yükselmeye devam etmesini beklediğini kaydediyor. Ancak, altının değerini uzun vadeli çeşitlendirilmiş bir varlık olarak kanıtladığını belirterek, mevcut ortamda kısa vadeli trendin ötesine bakıyor. Kristina Hooper, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Bu, herkesin çeşitlendirme İnciline inanacağı yıl. Bir varlık sınıfı olarak altının argümanı güçlü. Portföyünüzde altın gibi bir varlığa ihtiyacınız olduğunu düşünmediğiniz yıllar olabilir, ta ki bunu anladığınız zaman gelene kadar.

“Yükselen enflasyon, altın fiyatlarını desteklemeye devam edecek”

Stratejist, Rusya’nın Ukrayna ile savaşı çözülse bile dünyanın çok daha belirsiz hale geldiğini de sözlerine ekliyor. “Bir sonraki jeopolitik olayın ne zaman olacağını bilemezsiniz” diyen Kristina Hooper, bir sonraki enflasyon tehdidinin ne zaman vuracağının bilinmediğini belirterek, bu nedenle emtiaları ve altını uzun vadeli almanın mantıklı olduğunu söylüyor.

Kristina Hooper, yükselen jeopolitik belirsizlikle birlikte, yükselen enflasyonun altın fiyatlarını desteklemeye devam edeceğini vurguluyor. Ancak, tüketici fiyatlarının ne kadar süre yükseleceğinin hala belirsiz olduğunu da sözlerine ekliyor. Rusya’nın Ukrayna ile savaşı, tüm emtia kompleksini alt üst etti, fiyatları ve enflasyonu yükseltti. Stratejist, şu tahminde bulunuyor:

Geçen ayda ortaya çıkan jeopolitik olaylar enflasyonist baskıları artırdı. Bu konuda hiç şüphe yok. Bu çatışma yakında çözülürse, enflasyonun 2022’nin ortalarında olacağından hala eminim.

Doğu Avrupa’da artan çatışmanın yanı sıra Kristina Hooper, şu anda en önemli riskin merkez bankaları, özellikle de Federal Rezerv’in politika hatası yapması olduğunu söylüyor. Ancak, ABD merkez bankası ölçülü bir rota izleyeceği için bu riskin düşük kaldığını da sözlerine ekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir