Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.189
% 3.74
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.189
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Shiba Inu kripto gündeminden düşmüyor: SHIB tokeninden son gelişmeler

Investing.com – Shiba Inu, sağlam bir sosyal medya topluluğuna sahip olmasıyla sürekli kripto para gündeminde kalmaya devam ediyor. Ayrıca Shiba balinalarının son günlerde hareketlenmesi SHIB pazarında da volatil hareketlerin gerçekleşmesine neden oluyor. Diğer yandan bazı büyük borsalarda listelenme söylentileri de Shiba Inu tokeninin volatil hareketlerine katkıda bulunuyor. 

Shiba Inu, Kasım ayına iyi başlamadı

Shiba, 28 Ekim tarihinde tüm zamanların en yüksek fiyatını 0,0000885 dolar olarak belirledikten sonra aynı gün düşüş trendine başladı. Popüler kripto varlık, ilerleyen günlerde 0,0000650 dolar bandında destek bulmaya çalışsa da bu seviyeye de tutunamadı ve aşağı yönlü hareketine devam etti. 

SHIB tokeni, kısa vadeli düşüş trendinde en büyük darbeyi ise dün yüzde 20 oranında değer kaybı görerek 0,0000554 dolara düşmesiyle yaşadı. Bugün de SHIB pazarında satışların devam ettiği görülürken haberimiz yayına hazırlandığı sırada SHIB/USD, 0,0000488 dolar seviyesinde el değiştiriyordu. 

Shiba Inu için düşüşü tetikleyen birkaç sebepten bahsedebiliriz. Öncelikle sadece Ekim ayında yüzde 1000’i aşan değer kazancı görmesi, kâr satışları için zemini hazırlamıştı. Cüzdanında yüksek miktarda Shiba tutan yatırımcılarının tokenlerini hareket ettirmeye başladığı haberlerinin piyasa da dolaşmaya başlamasının kâr satışlarını tetikleme olasılığı yüksek. Diğer yandan büyük kripto para borsalarından gelen olumsuz haberlerde düşüşü tetikleyen faktörler arasına katıldı. 

Kripto borsaları Shiba topluluğunu oyalıyor

Geçtiğimiz günlerde Shiba Inu’nun ABD kripto para platformu Robin Hood’da listeleneceği söylentileri dolaşmaya başlamıştı. Ancak kripto platformundan bu yönde bir karar çıkmadı ve Robin Hood borsası, güvenlik gerekçeleriyle böyle bir listeleme için acele etmediklerini ifade etti. 

Ancak Shiba topluluğu listeleme konusunda oldukça ısrarlı. Öyle ki Robin Hood listelemesi için Change.org sitesinde 500.000’e yakın imza toplamış durumdalar ve platformun sosyal medya hesaplarında listeleme için baskı yapmaya devam ediyorlar. 

Shiba Inu listelemesi için diğer heyecan yaratan bir gelişme ise geçtiğimiz günlerde Kraken kripto para borsasından gelmişti. Kraken Twitter resmi hesabından gönderinin 2.000 beğeni alması durumunda Shiba listelemesi yapılacağına dair bir ileti yayınlandıktan sonra bu gönderi, an itibarıyla 81 bine yakın beğeni aldı. Ancak listeleme gerçekleşmedi. Gönderinin devamında bir açıklama yapan kripto borsası, gösterilen ilginin çok değerli olduğunu ancak listeleme değerlendirme sürecinde yapılacak çok işleri olduğunu söyleyerek Shiba’nın Kraken borsasındaki ticaretini belirsiz bir süre ertelemiş oldular. 

Bu gelişmeler Shiba topluluğunda moral bozukluğuna yol açarak Kasım ayı düşüşüne katkısı olmuş gibi görünüyor. Şimdi ATH değerinden yüzde 35 oranında değer kaybı gören Shiba tokeni için yeni bir katalizör aranıyor. 

Bu süreçte Shiba topluluğu Jeff Bezos’un şirketi Amazondan bile medet ummaya çalıştı. Öyle ki yine change.org’a başvuran topluluk, Amazon’un Shiba’yı ödeme yöntemi olarak kabul etmesini istedi. Çok uzak bir ihtimal gibi görünse de topluluk dünyanın en zengin adamı Elon Musk’tan destek bulamayınca dünyanın en zengin ikinci adamına yönelmiş gibi görünüyor.

Yazar: Günay Caymaz 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir