Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.742
% 2.05
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.742
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Shiba Inu, dünya çapında kullanılan kripto ödeme platformuna dahil oluyor

Investing.com – 4,5 milyon kullanıcıya sahip Wirex ödeme platformu, diğer 5 kripto varlıkla birlikte Shiba Inu (SHIB) kullanımı için destek eklediğini duyurdu.

Wirex, Terra (LUNA), Cosmos (ATOM), Bitcoin Cash (BCH), Orchid Protocol (OXT) ve Enjin Coin (ENJ) kripto varlıklarıyla birlikte Shiba Inu (SHIB) için platformuna kullanım desteği eklediğini duyurdu. Böylece Wirex kullanıcıları, artık uygulama, cüzdan ve ödeme platformlarında Shiba Inu token ticareti, transferi ve saklaması yapabilecekler.

Dünya genelinde dijital ödeme platformu olarak hizmet veren Wirex, 2015 yılından bu yana kullanıcıların kripto ve itibari para birimlerini gerçek hayatta harcamalarına izin veren dünyanın ilk kripto etkin ödeme kartını geliştirdiğini dile getiriyor.

Amerika Birleşik Devletleri dahil 130 ülkede 4,5 milyon civarında kullanıcısı bulunan Wirex, kullanıcıların birçok para biriminin kolayca saklamasına, satın almasına ve anında değişimine olanak tanıyor.

Shiba Inu’nun kullanım alanını artıyor

Wirex desteği öncesi ödeme hizmetleri sunan BitPay aracılığıyla Avustralyalı enerji şirketi 1st Energy, artık Shiba Inu da dahil olmak üzere kripto para birimlerini kabul ettiğini duyurdu.

Diğer bir gelişmede dünyanın en büyük sinema zinciri AMC’nin CEO’su Adam Aron, şirketinin 19 Mart’ta mobil uygulamasında ve web sitesinde BitPay destekli online ödemelerde SHIB tokeni kullanılabileceğini duyurmuştu.

Shiba temalı restoran binlerce franchise talebi aldı

Shiba topluluğundan çıkan bir habere göre Shiba Inu temalı restoran Welly’nin işletmesi için binlerce SHIB sahibi başvuruda bulundu.

Bir Shiba yatırımcısı, Şubat ayında yeni bayilikler için başvurular açıldıktan sonra Shiba topluluğundan binlerde kişinin başvuruda bulunduğunu söyledi.

Ancak, Şubat ayında Shiba Inu soru – cevap etkinliğinde bahsedildiği üzere 2023’e kadar yeni bir Welly restoranı açılmayacak. Bunun yanında Welly, yakın zamanda franchise’ların hangi lokasyonlara ve kimlere verileceğine dair bilgi vermedi.

Napoli merkezli ilk Welly restoranı, Shiba Inu ortaklığına hazırlık olarak 2022’nin başlarında yeniden markalaşmıştı. Bu süreçte işletme, logosuna Shiba Inu logosunu da ekledi.

Ayrıca Welly, Shibarium’un piyasaya sürülmesinden sonra SHIB yakım aktivitelerine katılacağını duyurdu. İşletme, hem işlemlerle hem de Shiba kârının bir bölümü ile yakım planlıyor. Bu gelişme, Shiba ekosistemindeki SHIB yakım trendinin hızla devam edeceğinin bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

Shiba fiyatı ne durumda?

SHIB tokeni, Mart ayının ilk günü 0,000028 dolara kadar yükseldikten sonra devam eden düşüş trendinde 0,000023 dolar kadar geriledi. Son iki haftalık fiyat hareketleri ise SHIB/USD’nin 0,000023 dolar seviyesinde bir destek hattı oluşturduğunu gösteriyor.

Son 24 saatlik zaman diliminde yüzde 2,7 oranında değer kaybeden SHIB tokeni, haftalık bazda yüzde 3,3 oranında bir değer kaybına sahip.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir