Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.688
% 5.85
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.688
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Shiba Inu, bugünkü performansıyla kripto para piyasasına öncülük ediyor

Investing.com – Shiba Inu, son birkaç aydır devam eden düşüş trendinde önemli bir yukarı yönlü sıçrama gördü. Popüler kripto para geçen hafta ortalama 0,00002 dolar seviyelerinde zemin bulduktan sonra genel piyasa toparlanması üzerinde bir performans gösterdi.

Son durumda dünden bu yana yüzde 25’i bulan değer artışıyla SHIB tokeni, 0,0000296 dolara kadar yükseldi. Geçen haftanın son iş günü başlayan yükseliş hareketine göre ölçüldüğünde SHIB/USD paritesi, son zirve fiyatına yüzde 44 oranında bir değer artışı gerçekleşti.

Shiba Inu işlem hacminde önemli bir artış söz konusu

Shiba’da fiyat artışını tetikleyen işlem hacmindeki artış ise 2,8 milyar dolara kadar ulaştı. Shiba Inu, son 24 saatlik ortalama işlem hacmiyle Dogecoin’in işlemlerini ikiye katlarken en büyük kripto paralar arasında olan BNB, ADA, SOL, XRP, LUNA, DOT ve AVAX’ın üstünde bir işlem hacmine sahip.

Popüler şaka kripto para biriminin sıralamadaki yeri de son talep artışıyla güncellendi. Şu an 15,38 milyar dolar piyasa değerine ulaşan Shiba, Polygon’un (MATIC) önünde 14. en büyük kripto para konumunda bulunuyor.

Shiba Inu, son 3 günde önemli bir sıçrama görse de 28 Ekim tarihinde görülen son zirve fiyatından yüzde 66 oranında daha düşük değerde işlem görüyor.

Ethereum balinaları Shiba yükselişini destekledi

Yükselişin en büyük destekleyicileri ise balina hesaplar olarak görülen portföyünde yüksek miktarda kripto para tutan yatırımcılar olabilir. Zira dün yüzde 25’i bulan değer artışı sırasında en büyük 1000 Ethereum cüzdanından SHIB tokenine ilgi artışı gerçekleşti.

WhaleStats tarafından sunulan son veriler, en büyük Ethereum cüzdanları arasında Shiba’nın en çok işlem gören token olduğunu ortaya koydu. Bununla beraber SHIB tokeni, cüzdanında yüksek miktarda Ethereum tutan yatırımcılar arasında tutulan en büyük 3. kripto para olarak bildiriliyor. WhaleStats verileri, ayrıca portföyünde Shiba bulunan ilk 100 balina cüzdanının şaka kripto parasının toplam arzının yaklaşık yüzde 25’ini kontrol ettiğini gösteriyor.

Shiba Inu ile ilgili geçen hafta ilgi çeken haberler arasında İtalyan restoranı Welly’nin Shiba topluluğu ile bir ortaklığı söz konusuydu. Logosuna Shiba Inu’yu ekleyen restoran, türünün ilk örneği olarak görülüyor.

Dogecoin, Shiba’nın performansına yaklaşamadı ancak yükselişini sürdürüyor

Şaka temalı kripto paraların en büyüğü olarak görülen Dogecoin ise Shiba’nın son performansından uzak olsa da genel yükselişe paralel olarak son 3 günde değer artışı gördü. DOGE, Cuma gününden bu yana yüzde 16,67 oranında yükselişle 0,161 dolara kadar yükseldi. Son 24 saatlik performansına bakıldığında DOGE, 1,13 milyar dolarlık işlem hacmiyle yüzde 5,32 oranında değer artışıyla devam ediyor.

Kripto para piyasaları toplam değer, bugün 1,96 trilyon dolara yükselerek 2 trilyon dolarlık psikolojik sınıra doğru yaklaşırken kripto paraların çoğunun haftaya pozitif başladığı görülüyor.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir