Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.814
% 1.25
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.814
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Shiba 2021’de en çok ilgi gören kripto para oldu, Türk yatırımcılar için durum ne?

Investing.com – Shiba Inu, 2021 yılı genelinde popülaritesini koruyarak kripto para piyasasının en büyük varlıklarından çok daha fazla ilgi gördü.

Küresel kripto para yatırımcılarının sıklıkla ziyaret ettiği kripto para listeleme sitesi Coinmarketcap verilerine göre Shiba Inu, 2021 yılında en çok görüntülenen kripto varlık olarak öne çıktı. Böylece popüler şaka temalı kripto paraya gösterilen ilgi, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi dünyanın en büyük kripto varlıklardan daha fazla oldu.

2021 yılında 188 milyon görüntüleme aldığı kaydedilen Shiba Inu’nun ardından Bitcoin’in 145 milyon görüntülemeyle ikinci sırayı aldığı bildiriliyor. Kripto para izleme sitesinde 3. sırada 107 milyon görüntülemeyle Dogecoin (DOGE) yer alırken 4. sırayı 86 milyon görüntülemeyle Cardano (ADA) aldı. Ethereum ise 2021’de en çok görüntülenen 5. kripto varlık oldu.

Investing.com kullanıcıları 2021’de en çok hangi kripto parayla ilgilendi? 

Investing.com Türkiye verilerine göre ise Türk kripto para yatırımcıları tarafından en çok görüntülenen kripto varlık Shiba Inu değildi. Son aylarda Türk kripto yatırımcıları, Shiba Inu’ya yoğun ilgi gösterse de 2021 yılı geneline baktığımızda en çok ilgi gösterilen kripto varlığın Dogecoin (DOGE) olduğunu gördük. Ardından Bitcoin (BTC), 2021 yılı görüntülemelerinde ikinci sırayı alırken Shiba Inu, yıl genelinde en çok ilgi gören 3. kripto varlık oldu. Investing.com kullanıcıları, Shiba’nın ardından Bittorrent (BTT) kripto varlığına ilgi gösterirken Holochain (HOLO), 2021 yılı genelinde en çok ilgi gören 5. kripto para oldu.

Shiba Inu piyasa değeri 2021 yılında 54 milyar dolara kadar yükseldi

Shiba Inu piyasa değeri, bugün 20 milyar dolar seviyelerinde bulunuyor. Bu piyasa değeri, kripto varlığı 13. en büyük kripto para yaparken yıl içerisinde Shiba’yı kısa bir süre ilk 10 kripto varlık içinde gördük. Diğer yandan Shiba Inu piyasa değerinin yılın büyük bölümünde 2,5 – 3,5 milyar dolar seviyelerinde hareket ettiği görüldü, ancak 2021 yılının son çeyreğinde işler Shiba piyasası için muazzam şekilde değişti. 

SHIB tokeni, 2021 Ekim ayıyla birlikte büyük bir talep artışı gördü. Bir ay gibi kısa sürede fiyatı, yüzde 1000 oranında değer artışla 0,00008854 doları gören Shiba’nın sermaye değeri, zirveye ulaştığı 28 Ekim tarihinde 54 milyar dolara kadar çıktı. O tarihten itibaren düşüşe geçen kripto varlık, düşüş trendine bağlı olarak 15 milyarlık piyasa değerine kadar geriledi, Shiba fiyatı da yılın son çeyreğinde 0,00002824 dolar seviyesinde dip gördü. 

Önemli sayıda sosyal medya desteği olduğu bilinen Shiba Inu’nun bu sene göz alıcı bir performans göstermesindeki en büyük etkenin sosyal medya kullanıcıları olduğu biliniyor. Bunun yanında yıl boyunca Ethereum balinaları da Shiba’ya büyük destek verdi. Bu, Shiba’nın Ethereum cüzdanları arasında en büyük kripto varlık olmasını sağladı. 

Shiba yakım partisi düzenlendi

Shiba ile ilgili son gelişmelerde ise geçen hafta Shiba kısa tarihinde şimdiye kadar ki en büyük yakım işlemi gerçekleşti. Bigger Entertainment tarafından düzenlenen etkinlik için partiye katılım fiyatı 5 dolardı. Bigger Entertainment, toplanan bilet fiyatlarıyla Shiba alarak tüm tokenleri yaktı. Shiba Noel partisi olarak adlandırılan etkinlikte 239 milyon SHIB tokeninin yakıldığı bildirilirken bu rakamın şimdiye kadar ki en büyük yakım miktarı olduğu söylendi. 

Bu yakım faaliyetiyle birlikte ilk arz edilen 1 katrilyon SHIB’in yüzde 41’inin (410.292.481.894.121) yakıldığı biliniyor. Yakım işlemiyle, dolaşımdaki coin arzının azaltılarak kalan kripto varlıkların değerinin artırılması hedefleniyor. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir