Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.684
% 1.37
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.684
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

SHIB, ETH Değil: Balinalar Hızla Bu 2 Altcoin’den Biriktiriyor!

Balinaların Shiba Inu (SHIB) veya Dogecoin’e (DOGE) yönelik iştahı kaybolurken, Santiment tarafından sağlanan veriler iki altcoin üzerinde artan talep çılgınlığını ortaya koyuyor. Coinmühendisi.com olarak güncel balina hareketlerini aktarıyoruz…

SHIB veya DOGE değil, balinalar bu altcoin’leri birikiriyor

Santiment tarafından sağlanan verilere göre, Ethereum balinaları, kripto para biriminin bastırılmış performansına rağmen hala piyasada fon biriktiriyor. Verilerin önerdiği gibi, Ethereum’un piyasadaki şüpheli performansına rağmen ağdaki balina katmanı adreslerinin yüzdesi hala aynı kalıyor. Aşağıdaki Twitter paylaşımında Santiment şu verileri ortaya çıkarıyor:

Şu anda, bu adresler tüm ETH’nin %21,6’sını elinde tutuyor. Fiyat düzeltmesine rağmen son 6 ayda arzın %2,2’sini biriktirdiler.

Ağdaki yüksek balina yüzdesi, piyasadaki hissiyatta temel bir şekil olmadığını ve birçok düşüş analistinin önerdiği gibi büyük oyuncuların piyasadan ayrılmak için acele etmediğini gösteriyor. TradingView verilerine göre, Ethereum fiyatı ATH’den bu yana neredeyse %50 değer kaybetti. Bunun arkasındaki nedenler, piyasadaki genel düzeltme, NFT ve DeFi sektörlerinin popülaritesinin düşmesi ve finansal piyasalardaki riskten kaçınma eğilimleridir‌. Bununla birlikte, en büyük NFT pazarı olan OpenSea’deki ticaret hacmi durduktan ve DeFi endüstrisinin TVL’si kilitlenen fonların neredeyse %20’sini kaybettikten sonra ağdaki ücretler 2021 yazı seviyelerine düştü. Santiment verilerine göre balinaların birikime geçtiği bir diğer altcoin Ripple (XRP).

Ripple (XRP), balina izdihamına uğruyor

Santiment verileri, kripto balinalarının son 7 gün içinde yüz milyonlarca dolara ulaşan büyük miktarda XRP topladığını da bildirdi. XRP’nin ticaret hacmindeki vahşi hareket, önümüzdeki haftalarda XRP için önemli fiyat etkilerine işaret ediyor. Şu anda, her biri 10 milyondan fazla XRP tutan 350’den fazla balina adresi var.

Artan birikim çılgınlığı, çoğu XRP yatırımcısının, Ripple’ın kayıt dışı bir menkul kıymet teklifi yoluyla 1,3 milyar doları aştığını iddia eden SEC ile devam eden yasal kavgada çığır açan bir galibiyet elde edeceğinden emin olduğunu gösteriyor. Eski bir SEC yetkilisi olan Avukat Joseph Hall, yakın tarihli bir röportajda SEC’in davayı ilk etapta getirmemesi gerektiğini söyledi. Komisyonun konuyu başlatmak için gerekçe eksikliğine atıfta bulunarak, Ripple’ın kazanacağını şiddetle ima etti. Hatta komisyonun düzenleyici çabalarının “kapatılabileceğini” söyledi.

XRP’nin yukarı yünlü ivme kazanması, SEC davasının bir Ripple zaferiyle sonuçlanması durumunda XRP fiyatının öngörülen hızlı artışından kaynaklanıyor. Uzmanlar, Ripple’ın mevcut kurumsal ve düzenleyici belirsizliğe önemli ölçüde bağlı olmadığına inanıyor. Çoğu hükümet politikalarını BTC ve ETH’ye odakladığından, XRP uzun vadeli genişleme için daha sadık bir ortamın tadını çıkarabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir