Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.478
% 0.29
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.478
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

SHIB Değil: Bu Meme Coin’de Balina Patlaması Var!

Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması, dev meme coin balinalarını harekete geçirmiş olabilir. Analitik firması IntoTheBlock tarafından sağlanan verilere göre, tipik balina token’i olan Shiba Inu (SHIB) yerine balinalar Dogecoin (DOGE) biriktiriyor.

Dogecoin balina işlemleri son ayların zirvesine ulaştı

Analitik firması IntoTheBlock, Dogecoin’in balinalardan veya büyük meme coin cüzdanlarından artan aktivite gördüğünü söylüyor. Pazartesi günü, en az 100.000 dolar değerindeki işlem sayısı 2.440’a çıkarak 14 Ocak’tan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Balina işlemlerinin sayısı, 100.000 dolardan büyük transferleri izleyen bir metriktir. IntoTheBlock’a göre:

Dogecoin, chain’deki ortalama bireysel yatırımcılar için mevcut olmadığından, indikatörler balinaların ve kurumsal oyuncuların işlemlerinin sayısının bir temsilcisi olarak hareket ediyor.

Binance balinaları SHIB yerine DOGE tercih ediyor

WhaleStats verilerine göre Dogecoin son 24 saatte en büyük 2.000 BSC balinası arasında işlem hacmi bakımından ilk 10’a ulaştı. DOGE hacminin, balinaların faydasındaki ani yükselişin ortasında yükseldiği iddia ediliyor. Yukarıda değindiğimiz IntoTheBlock verileri, Dogecoin işlem hacminde 100.000 doların üzerinde artış olduğunu belirtirken, WhaleStats verileri BSC balinalarının Dogecoin’i ilk 10’a taşıdığını gösteriyor.

Balinalar neden Dogecoin biriktiriyor

Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, Tesla CEO’su Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma anlaşması Pazartesi günü açıklandı ve Dogecoin’de balina aktivitesini harekete geçirdi. TradingView tarafından sağlanan verilere göre, Dogecoin fiyatı o gün %19 arttı ve bu 28 Ekim’den bu yana en büyük tek günlük kazanç oldu.

Kripto türevleri firması FRNT Financial’ın 26 Nisan tarihli günlük bülteninde, Twitter’in satın alınması hakkında şu ifadelere yer veriliyor:

Kripto söyleminde önemli bir rol oynayan ve varlık sınıfını benimseyen Musk’ın Twitter’ı satın alması, olası sonuçlar hakkında spekülasyonları teşvik etti. Örneğin, Twitter’da bir dizi DOGE ile ilgili profil, Musk’ın sosyal medya platformunun mavi kuş logosunu “bir doge” ile değiştirme önerisine “bu [hastalık] olurdu” yanıtını verdiği bir değiş tokuş yaptı.

Aralık ayında Elon Musk, bir CoinDesk makalesine yanıt olarak, “Dooooge” tweetini attı ve köpek temalı kripto para biriminin bireysel yatırımcıların yüksek Ethereum işlem maliyetlerini atlamasına ve merkezi olmayan finans uygulamalarına erişmesine yardımcı olabileceğini öne sürdü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir