Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.465
% 4.37
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.465
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

SHIB Değil: Bu Meme Coin, Bitcoin, ETH ve ADA’yı Devirdi!

Bir yıl boyunca atılan tweet’lerden oluşan duygu analizi, beş kripto para arasında Twitter’da en az sevilen kripto para biriminin Ethereum olduğunu, en çok ilgiyi ise popüler bir meme coin projesinin topladığını gösteriyor.

Twitter kullanıcıları bu meme coin projesini Ethereum’dan daha çok seviyor

Ethereum (ETH), incelenen beş kripto para birimi arasında en az sevilen olarak Twitter’da ilk sırayı alırken, lider meme coin Dogecoin (DOGE) en çok beğenilen oldu. Bulgular, TRG Datacenters’ın Ocak 2021 ile Ocak 2022 arasında en popüler beş kripto para birimiyle ilgili bir yıllık tweet’leri analiz ederek Twitter’da hangi kripto paraların en duygusal olarak heyecan verici olduğunu ortaya koyan yeni bir raporundan ortaya çıktı. Öne çıkan bazı çıkarımlar:

  • En sevilmeyen kripto para birimi Ethereum oldu (%29 negatif)
  • Dogecoin en popüler para birimiydi (%94 pozitif)
  • Kripto para birimi fiyat dalgalanmaları bireysel yatırımcılar tarafından yönetiliyor
  • Kripto para piyasasındaki önemli anlar, hem olumlu hem de olumsuz tweet’lerde artışa neden olma eğilimindedir.

Bitcoin (BTC), Cardano (ADA), Dogecoin, Ethereum ve Litecoin’i (LTC) inceleyen analize göre, Ethereum, tüm tweet’lerin %29’unun olumsuz bir duygu içermesiyle, kesinlikle en az sevilen kripto para birimi. Peki Ethereum neden sevilmiyor?

Kullanıcılar bu nedenlerle Ethereum’a tepki gösteriyor

Ethereum’a yöneltilen eleştirilerin büyük kısmı, diğer katman 1 alternatiflerine kıyasla hızının yanı sıra enerji maliyetleriyle ilgiliydi. Twitter’da pik yapan Ethereum olumsuzluğu, bir hatanın Ethereum’un Ağustos 2021’in sonlarında kısaca iki chain’e ayrılmasına neden olmasıyla meydana geldi.

Bitcoin ise %27 toplam olumsuzluk puanıyla Twitter’da en az sevilen ikinci kripto para birimi oldu. Cardano, %16 ile üçüncü sırada yer alıyor. Bu arada Litecoin, tüm tweet’lerin sadece %8’inde negatif açıyla dördüncü sırada yer alıyor.

Dogecoin Twitter kullanıcılarının favori kriptosu

DOGE, popüler meme coin ile ilgili tüm tweet’lerin sadece %6’sının olumsuz duygu içerdiği sosyal medya platformunda kalabalığın favorisiydi. Bu, DOGE ile ilgili tüm tweet’lerin %94’ünün pozitif bir eğim içerdiği ve kripto para birimi topluluğunun Twitter’daki gücünü ve tutarlılığını sergilediği anlamına geliyor.

Dogecoin’in popülaritesi, meme coin’in sosyal medya platformunun yeni sahibi Elon Musk ile sağlıklı ilişkisi ile yakından bağlantılı. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz Musk’ın Tesla ürünleri için ödeme olarak DOGE’yi kabul etme kararı, duyarlılığı tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıkardı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir