Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.451
% 0.88
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.451
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

“Sert Darbe Olacak” 2 Uzman: Altın Fiyatları Haftaya…

Altın fiyatları düşük seviyelerden işlem görmeye devam ederken iki ünlü isim, beklentilerini paylaştı. Analist Tunç Şatıroğlu altının mevcut durumda “alım için uygun bir seviyede” olduğunu belirtirken ekonomist Remzi Özdemir, ABD Merkez Bankası’nın (FED) önümüzdeki hafta açıklanacak kararının altını olumsuz etkileyeceğini düşünüyor. İşte detaylar…

Tunç Şatıroğlu, altın fiyatları için önümüzdeki hafta yükseliş bekliyor

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere ons altının fiyatı 1.900 doların altına geriledi ve yazım sırasında 1.890 dolardan el değiştiriyor. Gram altının fiyatı ise 900 liranın altına indi ve yazım sırasında 898 lira seviyelerinde işlem görüyor. Peki, altında düşüş derinleşecek mi? Alım için bir fırsat mı? Öncelikle Tunç Şatıroğlu’nun analizine bakılırsa uzman isim, altının “alım için uygun seviyede” olduğunu düşünüyor. Şatıroğlu, altında uzun vadeli yatırımcı olmak isteyenler için şu anda alım için uygun seviyelerin görüldüğünü belirtiyor. Gram veya ons altın için şu anda alım fırsatı olduğunu ima etse de, bu seviyelerden de geri çekilme yaşanabileceğine dikkat çekiyor.

Genel olarak, değerli metalde henüz bir yükseliş sinyali görülmediğini belirten uzman isme göre altın fiyatları, önümüzdeki haftalarda yükselişe geçebilir. Şatıroğlu gram altının ve gram gümüşün ons altını yakından takip edeceğini düşünüyor, altının yükselmesi durumunda gümüşte de yükseliş işaretlerinin görülebileceğini aktarıyor.

Remzi Özdemir: Altına merkez bankaları yön veriyor

Daha önce altında düşüş beklentisi olduğu belirtilen ekonomist Remzi Özdemir’den de değerli metale yönelik çarpıcı açıklamalar geldi. Özdemir, altına yön veren faktörün merkez bankaları olduğunu belirterek ABD Merkez Bankası’nın Mayıs ayının başlarında gerçekleşecek olan toplantısına ve yapılacak açıklamalarına dikkat çekti.

Uzman, büyük bankaların altın satmaya başlamasıyla ons altının düşüşe geçtiğini savunurken 5 Mayıs’ta FED kararı sonrası kripto paraların, altının ve borsanın olumsuz etkileneceğini öne sürüyor. Genel olarak altın piyasasında kriterinin merkez bankaları olduğunu aktarıyor. FED toplantısı sonrası dolar dışında bütün piyasaların kırmızıda olacağını belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir