Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.398
% 0.45
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.398
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

SEC’ten Kim Kardashian’a Yasadışı Reklam Suçlaması

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Kim Kardashian’ı yasadışı kripto varlık reklamı yapmakla suçladı.

SEC, EthereumMax tarafından sunulan ve satılan bir kripto varlık menkul kıymetini sosyal medyada lanse ettiği için Kim Kardashian hakkında suçlamada bulundu.

SEC, Kim Kardashian’ı Yasadışı Kripto Reklamı Yapmakla Suçladı

SEC, Kim Kardashian’ın Instagram hesabında EthereumMax tarafından sunulan kripto varlık güvenliği EMAX token’ları hakkında bir gönderi yayınlaması için kendisine 250 bin dolar ödendiğini tespit etti.

Kardashian’ın gönderisi, potansiyel yatırımcılara EMAX token’ları satın alma talimatları sağlayan EthereumMax web sitesine bir bağlantı içeriyordu.

Kardashian, SEC’in bulgularını reddetmeyerek, promosyon ödemesini temsil eden yaklaşık 260 bin dolar, artı peşin hüküm faizi ve 1 milyon dolarlık ceza dahil olmak üzere yukarıda belirtilen 1.26 milyon doları ödemeyi kabul etti. Kardashian ayrıca, üç yıl boyunca herhangi bir kripto varlık menkul kıymetini tanıtmamayı da kabul etti.

SEC Başkanı Gary Gensler, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Bu vaka, ünlüler veya etkileyiciler kripto varlık menkul kıymetleri de dahil olmak üzere yatırım fırsatlarını desteklediğinde, bu yatırım ürünlerinin tüm yatırımcılar için doğru olduğu anlamına gelmediğini hatırlatıyor. Yatırımcıları, kendi finansal hedefleri ışığında bir yatırımın potansiyel risklerini ve fırsatlarını değerlendirmeye teşvik ediyoruz.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir