Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.257
% 0.31
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.257
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

SEC’e Bu Altcoin’le İlgili ETF Başvurusu Yapıldı! Neler Olacak?

Kripto para birimi alanı, Bitcoin (BTC) ETF’inin onayını beklerken bir altcoin projesine dayalı fona yönelik yeni bir başvuru yapıldı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapılan bu başvurunun kabul edilip edilmeyeceği merakla bekleniyor. İşte detaylar…

Bu altcoin projesine dayalı bir ETF başvurusu yapıldı

Uzmanlar, SEC tarafından onaylanan bir Bitcoin ETF’sinin, yani borsada işlem gören fonunun yatırımcıların güvenini kazanmada ve kripto endüstrisinin genel büyümesini sağlamada uzun bir yol kat edeceğine inanıyor. Ancak SEC, bir Bitcoin ETF için daha önce yapılan birçok başvurudan herhangi birini onayladı. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, yalnızca BTC vadelilerine dayalı fonlar kabul edildi ve işleme girdi.

Ancak altcoin alanında da ETF’lere yönelik hareketlenme var. Bu başvuruların en sonuncusu, altcoin Algorand (ALGO) üzerine kurulu bir dijital Bitcoin ETF başvurusudur. Başvuru, Florida merkezli bir şirket olan Digital Funds LLC tarafından yapıldı. “The Digital Funds S&P 500® Bitcoin 75/25 Index ETF” başlıklı başvuru 12 Nisan 2022 tarihinde gerçekleşti.  ETF, varlığının yüzde 75’ini “S&P 500 Endeksini oluşturan büyük ABD şirketlerine” yatırmayı teklif ediyor. Kalan yüzde 25 ise Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine yatırılacak.

Bu ETF onaylanabilir mi?

Bu ETF’in hisselerinin tokenleştirildiğini ve Algorand Blockchain’ine kaydedildiğini belirtmekte fayda var. Uygulamanın detaylarına göre, hisseler Algorand üzerinde kripto para alım satımı gibi eşler arası bir şekilde alınabilecek, satılabilecek veya devredilebilecek. Önerilen Bitcoin ETF, geleneksel bir Bitcoin ETF tanımına uymayan bir vadeli ETF’dir. Uzmanlara göre bunun bir vadeli ETF olması, tüm başvuruların en sonuncusu olmasına rağmen onaylanma şansını yükseltebilir.

Bu ETF’te Algorand’ın anında kesinlik özelliği, aracıları ortadan kaldırmanın yanı sıra Blockchain’in iznini tokenize edilmiş hisselere daha az likidite vererek mümkün kılar ve bu da karşı taraf risklerini ortadan kaldırır. Onaylanırsa, ETF şeffaflığı sağlamak ve dolandırıcılığı önlemek için Algorand’ın Blockchain’ini kullanacak ve bu da ana akım yatırımcıların onu kullanma konusunda daha emin olmalarına yardımcı olacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir