Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.810
% 2.02
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.810
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

SEC’den Suçlama :Mango Markets Saldırganı Menkul Kıymet Fiyatlarını Manupile Ediyor !

SEC'den Suçlama

SEC’den Suçlama: SEC Mango Markets ‘i merkezi olmayan borsadaki (DEX) eylemleriyle ilgili dolandırıcılık ve piyasa manipülasyonu yapması nedeniyle suçladı.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) bugün, daha önce planın sorumluluğunu üstlenen Mango Markets saldırganı Avraham Eisenberg’i, Ekim 2022’de Solana merkezli merkezi olmayan borsadaki (DEX) eylemleriyle ilgili dolandırıcılık ve piyasa manipülasyonu suçları iddiasıyla suçladı.

Eisenberg’in platformun piyasalarını manipüle ederek yaklaşık 116 milyon dolar değerinde kripto para çaldığı iddia ediliyor.

sec

Geçtiğimiz Ekim ayında Twitter’da orijinal saldırıyla övünerek bunu “son derece karlı bir ticaret stratejisi” olarak tanımlamıştı. Mango Markets, bir kullanıcı ekibiyle birlikte yürüttüğünü söylediği strateji sonucunda geçici olarak iflas etmişti.

Eisenberg Ekim ayında attığı bir tweet’te

“Geliştirme ekibi parametreleri olduğu gibi ayarlamanın tüm sonuçlarını tam olarak tahmin etmemiş olsa bile, protokolü tasarlandığı gibi kullanarak tüm eylemlerimizin yasal açık piyasa eylemleri olduğuna inanıyorum” dedi.

Özellikle SEC, borsanın MNGO yönetişim belirtecinin, birçok kripto savunucusunun itiraz edeceği bir güvenlik tartışmalı markası olduğunu iddia ediyor. SEC, neredeyse tüm kripto varlıklarının menkul kıymet olarak nitelendirildiğine inandığını söyleyen mevcut Başkan Gary Gensler yönetiminde kripto endüstrisi üzerindeki incelemelerini artırdı.

SEC’in kripto varlıklar ve siber birim şefi David Hirsch bir basın açıklamasında, “Eylemimizin gösterdiği gibi, SEC, ilgili menkul kıymetin türüne bakılmaksızın piyasa manipülasyonunun kökünü kazımaya kararlıdır” dedi.

Adalet Bakanlığı Eisenberg’i emtia dolandırıcılığı ve manipülasyonu da dahil olmak üzere “piyasa manipülasyonu saldırıları” ile suçladı. CFTC ise Ekim saldırısını düzenlediği iddiasıyla Eisenberg’i Emtia Borsası Yasası ihlalleri de dahil olmak üzere emtia dolandırıcılığı ve manipülasyonu ile suçladı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir