Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$62.408
% 1.20
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 62.408
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

SEC – Ripple davasında sona mı gelindi? Taraflar özet karar talep etti

SEC ile Ripple arasında devam eden davada yeni ve önemli bir gelişme meydana geldi. Her iki tarafta bugün gerçekleşmesi beklenen duruşma öncesinde özet karar talebinde bulundu.

Davanın görüldüğü New Tork Güney Bölgesi mahkemesine dilekçelerini sunan taraflardan Ripple, şimdiye kadar sundukları delillerden başka bir savunmaları olmadığını bildirirken davanın karara bağlanmasını talep etti. SEC ise XRP’nin Ripple tarafından satışının gerçekleşmesinin kripto parayı bir yatırım aracı sınıfına soktuğu ve ABD menkul kıymetler yasasına göre bir menkul kıymet ihlali gerçekleştirildiğine dayandırdığı dilekçesini sundu.

SEC’in Ripple’ın yatırımcılara gelecekte büyük kazanç vaadiyle XRP sattığını ve kripto paranın menkul kıymet sınıfına girdiği iddiasına yönelik sanıklar, satışta hiçbir anlaşma yapılmadığı dolayısıyla yatırımcıların şirkete güvenerek XRP almadıklarını savunuyor. Ripple’ın yöneticileri Chris Larsen ve Brad Garlinghouse, kripto para yatırımcılarının daha çok arz ve talep koşullarına göre kâr ettikleri argümanına ağırlık veriyor.

Diğer yandan son gelişme hakkında yorum yapan Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, SEC’in şimdiye kadar yasayı uygulamakla ilgilenmediğini söyledi ve kurumun, ABD Kongresi tarafından kendilerine verilen yetkinin üzerinde hareket etmeye çalıştığını iddia etti.

Mahkeme, XRP için karar aşamasında

Güncel durumda tarafların sunduğu özet karar talebi, Aralık 2020’den bu yana devam eden davada şu an en önemli gelişme olarak görülüyor. Mahkeme, dilekçeleri dikkate alırsa eldeki bulgulara dayanarak XRP’nin bir menkul kıymet olup olmadığına dair bir karar verebilir.

XRP’nin menkul kıymet olup olmadığına dair kesin bir kararın çıkması ise kripto para piyasaları açısından son derece önemli bir olay olarak kabul ediliyor. Zira bu dava, altcoin’lerin yatırımcı aracı olarak sınıflandırılmasında örnek bir dava olarak kabul edilecek ilerleyen dönemlerde kripto varlıkların, ABD’de menkul kıymet olarak görülüp görülmeyeceği konusunda bir netlik sağlanabilecek.

XRP fiyatında son durum

XRP fiyatı, özet karar taleplerinin sunulmasının ardından yukarı yönlü bir volatilite yaşadı. Hafta sonu öncesi talep artışı görülen XRP, 0,32 dolardan dün 0,4 dolara kadar yükselirken %20’nin üzerinde artış gördü. XRP, en son 30 Temmuz’da bu seviyeyi görmüştü.

Ayın zirve seviyesinin ardından genel satış dalgasıyla birlikte düşüşe geçen kripto para, şu an 0,34 dolara kadar gerilemiş durumda.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir