Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$62.846
% 0.64
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 62.846
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

SEC – Ripple davası ne zaman sona erecek? Yeni belge bir ipucu veriyor

Investing.com – SEC ile Ripple arasındaki dava süreci bir yılı aşkın bir süredir devam ediyor. Kripto para sektörü tarafından da yakından takip edilen bu davanın Ripple lehine sonuçlanması kripto para piyasası için önemli bir kazanım olarak görülüyor. Ripple kanadı ise sunulan yeni bir dilekçeye göre kendilerine karşı açılmış davanın sona ermesini beklediği bir tarihe işaret etti.

Şirket avukatı Jeremy Hogan tarafından Twitter üzerinden paylaşılan bu belgeye göre avukat, SEC ile Ripple arasındaki dava sürecinin bu yıl Kasım ayında sonuçlanabileceğini iddia etti.

Belgeye göre, Ripple, toplu davanın görülmeye başlayacağı tarihin 26 Ağustos 2022’den 18 Kasım 2022’ye ertelenmesini talep etti. Belgede belirtildiği üzere toplu dava ile SEC davası arasındaki fiili ve yasal konuların örtüşmesinin gerekçe gösterilerek toplu davanın 18 Kasım tarihine ertelenmesi talep edildi. Toplu davanın başlamasının ertelenmesi talebi, bu tarihin SEC davasının sonuçlanacağı tarih olma ihtimalini akıllara getirdi.

Ripple, ayrıca toplu davanın görülmeye başlanacağı tarihin ertelenmesinin, mevcut sorunların azalmasıyla mahkeme üzerinde yükün de azalacağı görüşünü ekledi.

Son gelişmeler hakkında yorum yapan avukat Jeremy Hogan, Ripple’ın Eylül – Ekim döneminde SEC davasını kazanması durumunda toplu davanın da düşebileceğine inandığını söyledi.

SEC davasıyla ilgili tahminler

SEC ve Ripple arasındaki dava, başladığı günden bu yana birçok hukukçu ve kripto para uzmanı tarafından yorumlandı. Son yorumlarda ise uzmanlar davanın bitiş tarihi ve sonucu hakkında görüşlerini bildirmeye devam etti.

65.000’den fazla XRP sahibinin müdahil olduğu toplu davanın avukatı John Deaton, SEC’in davayı geciktirme taktiğiyle sürecin sonuçlanmasının 2023’ün sonuna kadar uzayabileceğini tahmin etti. Ancak Ocak ayında yapılan bu tahminden sonra birçok yeni gelişme meydana geldi.

Yargıç Sarah Netburn, mevcut delillere göre, mahkemenin SEC’i her iki tarafın da anlaşmayı kabul edebileceği bir arabuluculuğa katılmaya ikna etmesi bekleniyor. Diğer söylentilere göre ise Blockchain şirketi Ripple, bir anlaşmaya varmış durumda.

Geçen hafta gündeme gelen bazı haberlere göre Ripple ile SEC, bir anlaşma üzerinde uzlaştı. Öyle ki Ripple CEO’su Brad Garlinghouse’un geçen haftaki demeçlerinde davayla ilgili anlaşmaya varıldığı konusunda bir ipucu verdiği söyleniyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir