Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.571
% 1.97
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.571
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

SEC, Kripto Şirketini Manipülasyon İddiasıyla Suçladı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Hydrogen Technology Corp ve eski CEO’sunu piyasayı manipüle ettikleri iddiasıyla suçladı.

SEC, kripto ekosisteminin düzenlenmesi ve yargı yetkisi nedeniyle sık sık gündeme geliyor. Önemli bir gücü elinde bulunduran SEC, menkul kıymetler olduğunu iddia ettiği kayıtlı olmayan kripto token’larının satışına karşı güçlü bir duruş sergiliyor. Hedefindeki isim bu kez finansal teknoloji ve Web3 şirketi oldu.

SEC’ten Kripto Şirketine Piyasayı Yanıltma Suçlaması

SEC, Hydrogen Technology, eski CEO’su Michael Ross Kane ve kendi kendini piyasa yapıcı bir firma olarak tanımlayan Moonwalkers Trading Limited’in CEO’su Tyler Ostern‘e, kayıt dışı işlemleri gerçekleştirmedeki rolleri nedeniyle suçlamada bulunduğunu duyurdu.

SEC, suçlanan tarafların kayıt dışı kripto varlık menkul kıymetlerinin satışına karıştığını iddia ediyor. SEC, Hydrogen’in yerel token’ı Hydro‘nun çeşitli yöntemlerle halka açık olarak dağıtılarak, ticaret hacmini ve fiyatlarını manipüle etmesiyle 2 milyon dolardan fazla kazandığını belirtiyor.

Hydrogen’in eski CEO’su Michael Ross Kane’i de suçlayan SEC, Moonwalkers’ın CEO’su Tyler Ostern’i de planın suç ortağı olarak listeledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir