Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.789
% 0.96
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.789
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

SEC, FTX Şikayetinde FTT’yi Menkul Kıymet Olarak Sınıflandırdı

SEC

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC, FTX’in yerel tokenı FTT’yi bir menkul kıymet olarak nitelendirerek diğer borsa tokenlarını mercek altına aldı.

SEC, FTX’in kurucu ortağı Gary Wang ve kardeş ticaret firması Alameda Research’ün eski CEO’su Caroline Ellison aleyhine Çarşamba günü yaptığı bir şikayette, “FTX platformunda alım satım talebi artarsa, FTT tokenine olan talep artabilir, öyle ki FTT’deki herhangi bir fiyat artışı FTT sahiplerine eşit ve FTT varlıklarıyla doğru orantılı olarak fayda sağlayacaktır” diye yazdı.

SEC Şikayet Metnine Şunları Ekledi;

“FTX’e büyük miktarda token tahsisi, FTX yönetim ekibini ticaret platformuna daha fazla kullanıcı çekmek için adımlar atmaya ve dolayısıyla FTT tokenine olan talebi artırmaya ve işlem fiyatını yükseltmeye teşvik etti.”

Şikâyette FTX’in FTT token satışından elde ettiği geliri ticari çabalarını finanse etmek için kullandığı özellikle belirtilmiştir. Ayrıca, borsa tokeninin bir “yatırım aracı” olduğunu da vurgulamıştır. Şikayette, “FTT materyalleri, FTX’in çekirdek yönetim ekibinin çabalarının FTX’in büyümesini ve nihai başarısını yönlendireceğini açıkça ortaya koydu” deniliyor.

SEC’in tutumu rakip kripto borsaları tarafından çıkarılan benzer tokenlere gölge düşürüyor. Düzenleyici kurum özellikle FTX’in geri al ve yak uygulamasını (Binance ve OKX gibi diğer merkezi borsaların borsa tokenlarıyla yaptığı, geleneksel piyasalardaki hisse senedi geri alımlarına benzer bir şey) sorun olarak görüyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

SEC, FTX Şikayetinde FTT’yi Menkul Kıymet Olarak Sınıflandırdı” te bir düşünce

  1. Pingback: Peter Thiel Destekli Kripto Borsası Bullish SPAC Anlaşmasını İptal Etti | COİN MÜHENDİSİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir