Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.944
% 1.51
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.944
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

SEC Bu Altcoin İçin Dava Açtı: Kripto Fiyatı Çakıldı!

  • SEC, John ve JonAtina Barksdale’i altcoin dolandırıcılığı iddiasıyla suçluyor. İki kardeş şimdi 124 milyon doları aşan dolandırıcılıkla yargılanıyor.
  • Kardeşler, yatırımcıları yanıltmak ve yalan söylemekle suçlanıyor.
  • John Barksdale, sahte olduğu iddia edilen Ormeus Coin’i tanıtan gösteriler düzenlerken, JonAtina Barksdale ürünü YouTube ve sosyal medya sitelerinde tanıttı.
  • Olay nedeniyle ise altcoin fiyatı yüzde 55’ten fazla değer kaybetti.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, John ve JonAtina Barksdale’i bir kripto para birimi düzeninde yanlış iddialar yoluyla yatırımcıları yanıltmakla suçladı. coinmuhendisi.com olarak, detayları sizler için derledik, birlikte konuyu inceleyelim…

SEC, John ve JonAtina Barksdale’i altcoin dolandırıcılığıyla suçluyor

SEC, milyonlarca dolarlık kripto dolandırıcılığı yapmakla suçlanan bir çift kardeşe karşı suçlamada bulundu. John ve JonAtina Barksdale, SEC tarafından ‘Ormeus Coin’ adlı bir altcoin aracılığıyla kayıt dışı sahte menkul kıymet teklifi yoluyla 124 milyon dolardan fazla dolandırıcılık yapmakla suçlanıyor. Şikayet, kardeşlerin Ormeus Coin’i ve Ormeus Global isimli yatırım platformunu kapsıyor. 

Barksdales ayrıca, Ormeus Coin’in aylık 5,4 milyon ila 8 milyon dolar gelir getiren “250 milyon dolarlık bir kripto madenciliği operasyonu” tarafından desteklendiğini iddia ederek “yanlış” bilgi vermekle de suçlandı. Ancak kardeşlerin madencilik faaliyetleri 2019’da sona erdi ve toplamda yalnızca 3 milyon dolar hasılat elde etti.  John Barksdale ayrıca, çiftin tekliflerini tanıtmak için “dünya çapında” tanıtım gezilerine ev sahipliği yapmakla da suçlanıyor. 

Kripto para fiyatı, haberin etkisiyle yüzde 55’ten fazla değer kaybetti

Tina Barksdale’in teklifleri YouTube, basın bültenleri, sosyal medya gönderileri ve “diğer tanıtım materyalleri” aracılığıyla tanıttığı iddia ediliyor. Şikayette ayrıca, fiyat manipülasyonu ve yatırımcı fonlarının “kişisel harcamalar” için kötüye kullanıldığı iddiaları da var. SEC‘in İcra Dairesi Müdür Yardımcısı Melissa Hodgman, konuya yönelik şunları söyledi:

Barksdales’in sosyal medyayı, tanıtım web sitelerini ve kişisel tanıtımları kullanarak perakende yatırımcıları kendi kişisel çıkarları için yanlış yönlendirmek için günümüzün sahte satıcıları gibi davrandığını iddia ediyoruz.

Altcoin fiyatı, haberin etkisiyle yüzde 55’ten fazla değer kaybetti. Yazım sırasında coindeki değer kaybı devam ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir