Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.737
% 1.12
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.737
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

SEC Başkanı Konuştu: Bu Altcoin’ler Tehlikede!

SEC Başkanı Bitcoin’in emtia olan tek kripto para birimi olduğunu söylüyor. Son açıklamalarında Gary Gensler, altcoin projeleri üzerindeki baskıyı arttırdı.

SEC Başkanı bu altcoin projeleri hakkında uyarıyor

Gary Gensler, Bitcoin’in (BTC) SEC’in düzenleyici kapsamı dışında düşündüğü tek kripto para birimi olduğunu belirtti. SEC Başkanı’na göre, Bitcoin, CFTC tarafından düzenlemeye tabi olan tek kripto para birimidir.

Gensler, bu açıklamalara bugün erken saatlerde CNBC röportajında yer verdi. Gensler’in yorumunu takiben, SEC’in Ethereum (ETH) dahil olmak üzere diğer tüm paraları düzenleyici gözetimi altında olan kripto para birimleri olarak gördüğü açık. Gensler’ın altcoin projelerine yönelik açıklamaları şunları içeriyor:

Birçok altcoin projesinde, Halk, tıpkı menkul kıymetler dediğimiz diğer finansal varlıklarda olduğu gibi bir getiri umuyor. Bu kripto varlıkların birçoğunun kilit güvenlik özellikleri var… Söyleyeceğim tek şey Bitcoin… bu bir emtia.

https://twitter.com/DocumentingBTC/status/1541437342401150982

SEC’in Kurumsal Finansman eski direktörü William Hinman’ın tartışmalı konuşmasında ikinci en büyük kripto para biriminin bir emtia olduğunu belirtmesinden sonra, 2018’den bu yana birçok kripto oyuncusu Ethereum’un da bir emtia olduğuna inanıyor.

Bununla birlikte, o sırada SEC’in işlerinden sorumlu olmayan Gensler, CFTC tarafından düzenlenmesi gereken kripto para birimleri listesine ETH’yi eklemeyi reddettiği için Hinman’ın Ethereum sınıflandırmasına katılmıyor gibi görünüyor.

Gary Gensler açıklamalarına yönelik John Deaton’ın yorumları

Ripple ve SEC davasında Ripple topluluğunu temsil eden John Deaton, bugün Twitter’dan şunları söyledi:

Ben ve 68 bin arkadaşım başından beri ne diyorduk. Her altcoin tehlikede.

Diğer altcoin projeleri risk altında mı?

SEC, 2020’nin sonlarında Ripple ve iki yöneticisini kayıt dışı menkul kıymet teklifi yürütmekle suçlu buldu. Dava bir yılı aşkın süredir devam ediyor. Bu arada, bazı avukatlar davanın gelecek yıl Mart ayına kadar bitebileceğini tahmin ediyor.

SEC başkanı yalnızca Bitcoin’i bir emtia olarak kabul ediyor. Bu nedenle, diğer kripto para birimlerinin de Ripple ile benzer bir kadere dayanması bekleniyor. SEC’in bu kripto projelerine karşı yeni bir dava açması sadece an meselesi.

Son olarak, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, SEC davasını kaybederse ABD dışında bir hamleyi onayladı. Şimdi Ripple, Aralık 2020’den bu yana XRP satışını ve altcoin’in menkul kıymet olmayan konumunu savunarak yasal bir savaşın ortasında. Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız Ripple’ın eski CTO’su Jed McCaleb XRP satmaya devam ediyor. Hatta McCaleb, son 10 gün içinde 40 milyondan fazla XRP sattı

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir