Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.613
% 1.58
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.613
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

SEC Başkanı Gary Gensler’in Kripto Karşıtlığı Sürüyor

SEC Başkanı

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler ABD ordusuna kripto paralar hakkında konuştu.

Bazı ülke yetkilileri kripto ekosistemini benimsemeye çalışırken bazıları ise sektöre karşı sert tutumunu sürdürüyor. Geçmişte kripto yanlısı duruşuyla bilinen Gary Gensler, göreve geldiği günden bu yana kripto sektörünü hedef almayı sürdürüyor. Gensler özellikle Coinbase gibi borsaları ve kripto varlıklar da dahil olmak üzere endüstrinin birçok koluna adeta savaş açmış durumda.

11 Ocak tarihinde ABD ordusu tarafından düzenlenen bir Twitter Space odasına gelen SEC başkanı, ABD askerlerinin paralarını nasıl ve nereye yatırmaları gerektiği konusunda finansal tavsiyelerde bulundu.

Düzenlenen Space etkinliğinde orduda görevli Çavuş Lawrence Holmes, “kripto varlıkları gibi alternatif yatırımları arayan askerler olduğunu” söyleyerek kripto yatırımının ne gibi riskleri olduğunu sordu.

“Burası Vahşi Batı” diyerek soruya yanıt veren Gensler, “bu 10.000 ya da 15.000 token’ın çoğu başarısız olacak” dedi ve askerleri FOMO’ya kapılmamaya çağırdı.

“Tarih bize mikro para birimleri için fazla yer olmadığını söylüyor, yani biliyorsunuz, bizde ABD doları, Avrupa’da euro ve benzerleri var.”

Kripto para birimlerinin son derece spekülatif ve “uyumsuz” olduğunu söyleyen SEC Başkanı “Bunların çoğu menkul kıymetler yasalarına uymuyor, ancak uymaları gerekiyor.” dedi.

Etkinlikte Ayrıca Kripto yatırımı yapmayı düşünenlerin, portföylerinin dijital varlıklara ayırdıkları yüzdesini “dikkatli ve özenli bir şekilde değerlendirmeleri” tavsiye ediliyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir