Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.041
% 1.28
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.041
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

SEC Başkanı, Büyük Kripto Para Planlarını Açıkladı!

SEC Başkanı Gary Gensler, SEC’in büyük kripto para uygulama planını açıkladı. Ayrıca, ajansın kripto para yatırımcılarını düzgün bir şekilde korumak için çok az personele sahip olduğunu belirtti.

SEC, kripto para birimleri için büyük bir uygulama planı açıkladı

SEC başkanı Gary Gensler, kripto borsaları ile koordineli olarak, ICO tekliflerinin çoğunluğunu kaydettirmek için çabaların sürdüğünü söyledi. Çarşamba günü FTC ve SEC için Kongre bütçe talebi sorgulamasında konuşuyordu. Gensler, ICO’ların çoğunun SEC’in menkul kıymetler yasası kapsamında olduğunu söylüyor. Kripto para birimlerinin, SEC’in uygulama araçlarını dağıtarak düzenleyici çerçeveye getirileceğini belirtiyor.

Açıklamalarının devamında, kripto piyasasındaki volatilitenin daha geniş bir düzenleyici eylemi hakkında konuşan Gensler, SEC’in yaklaşık 8.000 kripto para üreten ihraç piyasasını denetlediğini söyledi.

‘Piyasa spekülatif’

SEC başkanı açılış konuşmasında, son derece değişken ve spekülatif kripto piyasanın “mantar gibi” çoğaldığını ve on milyonlarca Amerikalı yatırımcıyı kendine çektiğini söyledi. Gensler, ek kaynakların SEC’in dava desteğini güçlendireceğini, Kripto Paraları ve Siber Birimin yeteneklerini artıracağını belirtti. Ayrıca, “halktan aldığımız on binlerce ihbar, şikayet ve yönlendirmenin soruşturulmasına yardımcı olacak” şeklinde sözlerine ekledi.

Gary Gensler, kripto yatırımcılarını korumak için ek bütçe istiyor

Son olarak Gary Gensler, Kongre’den kripto para düzenleme ve uygulama gündemini takip etmek için ajansın bütçesini %8 artırmasını istedi. Gensler talebini bugün erken saatlerde gerçekleşen bir kongre oturumu sırasında yaptı. Ajansın kripto para sektörünü düzgün bir şekilde denetleyebilmesi için çalışanlara ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Düzenleyici gözlemci, 30 Haziran 2023’te sona eren mali yıl için 2022’de hedeflediğinden 240 milyon dolar daha fazla olan 2.15 milyar dolarlık bir bütçe istiyor. Ayrıca kripto borsalarını ajansa kaydolmaya çağırıyor. coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere Gensler, Mayıs ayında gerçekleşen başka bir kongre oturumu sırasında stablecoin’lerin “menkul kıymetler” olabileceğini söylemişti.

Gensler endişesinde haklı çıkarken, bugün açıklamalarında yer verdiği finansmanı artırma talebi şimdiden bazı eleştirilere maruz kalıyor. Kongre üyesi Tom Emmer, SEC’in tüm fonlarını kripto baskılarına yatırdığı için Gensler’i sert bir şekilde eleştirdi. MIT’te Blockchain üzerinde dersler veren Gary Gensler, SEC başkanlığına gelmeden önce teknolojinin benimsenmesine öncülük edecek biri olarak görülüyordu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir