Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.782
% 1.20
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.782
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Scotiabank: FED’e Rağmen Altın Bu Seviyeleri Görecek!

Fiyatların 1.900 doların altında işlem görmesiyle altın piyasası mücadele etmeye devam ediyor. Bununla birlikte Federal Rezerv’in gelecek haftaki para politikası kararı değerli metal üzerinde baskı oluşturmaya devam edecek. Ancak bir piyasa stratejisti, yılın geri kalanında değerli metal için hala sağlam bir destek görüyor.

Scotiabank ortalama altın fiyatı tahminini yükseltti

Pazartesi günü yayınlanan bir raporda, Scotiabank kıdemli ekonomisti Marc Desormeaux, altının son zamanlarda 2.000 dolardan %5’ten fazla düşmesine rağmen, değerli metal için tahminini artırdığını söylüyor. Kanada bankası şimdi ortalama altın fiyatı tahminini bir önceki 1.800 dolardan yükselterek 1.900 dolar civarına çıkarıyor.

Marc Desormeaux, altın konusunda nispeten boğa eğiliminde olsa da, değerli metalin kısa vadede Federal Rezerv’in para politikası kararı öncesinde zorlanabileceğini de sözlerine ekliyor.

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere piyasalar, ABD merkez bankasının faiz oranlarını 50 baz puan artırmasını bekliyor. Aynı zamanda, merkez bankası da bilançosunu 95 milyar dolar küçültmeye başlamak istiyor.

Önümüzdeki haftanın kararının yanı sıra, piyasalar yıl boyunca daha da agresif hamleleri fiyatlıyor. CME FedWatch Tool’a göre, piyasa faiz oranlarının yıl sonuna kadar %3,25’e kadar yükseleceği tahmin ediliyor.

Tahminlerin yükseltilmesi neye dayanıyor?

Fed, faiz oranlarını agresif bir şekilde sıkılaştırmaya baksa da Marc Desormeaux, enflasyonun yüksek kalacağını kaydediyor. Ekonomiste göre, altın yatırımcıları, ekonomik büyümeyi önemli ölçüde yavaşlatma korkusuyla Fed’in bu yıl içinde en agresif politika eylemlerinden kaçınacağına bahse giriyor olabilir. Desormeaux, bunun, muhtemelen enflasyonu daha uzun süre daha yüksek tutacağını belirtiyor ve şu açıklamayı yapıyor:

Altın fiyatı için tahmin yükseltmeleri, Ocak 2022’den bu yana enflasyon tahminlerinde yapılan yukarı yönlü revizyonları ve negatif reel faizlerin önceden tahmin edilenden daha uzun süre devam edeceğine dair beklentilerimizi yansıtıyor.

Enflasyonun yüksek kalmasına yardımcı olan şey, emtia fiyatlarındaki geniş tabanlı artış. Nikel fiyatlarının bu yıl %50 artması bekleyen Scotiabank, ana metal fiyat tahminlerini de yükseltiyor. Aynı zamanda, Scotia petrol fiyatlarının 2022 ortalamasında varil başına 103 dolar civarında olacağını tahmin ediyor. Marc Desormeaux, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle altın fiyatlarının güvenli liman varlığı olarak iyi bir şekilde desteklenmesi gerektiğini de sözlerine ekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir