Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.149
% 1.35
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.149
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Satoshi Nakamoto’nun Bitcoin Whitepaper’ı 13 Yaşında!

Bitcoin (BTC) whitepaper’ı bundan 13 yıl önce, 31 Ekim 2008’de Satoshi Nakamoto adlı anonim kişi veya kişiler tarafından yayınlandı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System (Bitcoin: Eşler Arası Elektronik Nakit Sistemi) başlıklı whitepaper, kendi kendini yöneten, güvenli ve sınırlı miktarda eşler arası bir çevrimiçi ödeme sistemini tanıttı.

Bitcoin ağı daha sonra 3 Ocak 2009’da başlatıldı.

Devrim Yaratan Sisem

Tam olarak 13 yıl önce Satoshi Nakamoto, Bitcoin adını verdiği devrimci bir parasal sistem vizyonunu tanıttı. Önde gelen kripto para birimiyle beraber ‘blockchain’ teknolojisi de ortaya çıkmış oldu. Bu whitepaper dünya için yeni bir finansal sistemin kapılarını araladı.

“Güvenilmesi gereken bir üçüncü taraf olmadan tamamen eşler arası yeni bir elektronik nakit sistemi üzerinde çalışıyorum.”

Bitcoin, ilk çıktığı günlerden bu zamana kadar birçok eleştiri toplasa ve devletler tarafından bir numaralı düşman olarak kabul etse de, topluluğun sıkı bağlılığı ve benimsenme oranının artmasıyla beraber daha çok kabul görmeye başlamıştır. Öyle ki El Salvador, kripto para birimini resmi olarak kabul eden ilk ülke olmuştur. Topluluğa göre devletlerin Bitcoin’i resmi olarak kabul etmesi bir furyaya dönüşecek.

Twitter CEO’sundan Satoshi’ye Teşekkür

Twitter CEO’su Jack Dorsey, Satoshi’ye Bitcoin için teşekkür eden bir tweet attı. Dorsey, Bitcoin’in benimsenmesi konusunda önemli adım atan ünlü isimlerden sadece birisi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir