Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$63.622
% 0.34
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.622
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

SATOSHI NAKAMOTO KİMDİR ?

 

SATOSHI NAKAMOTO

Satoshi Nakamoto, 2008 yılında Bitcoin whitepaper’ını yayınlayan yazarın takma adıdır. Yazdığı makalenin ismi ise ‘Bitcoin: eşler arası bir elektronik para sistemi’dir’.

Satoshi Blokchain yaratıcısı olmasa da Blokchain sistemiyle çalışan merkezi parayı bulan kişidir diyebiliriz.

Bitcoin resmi olarak 2009 yılında dünyaya sunulmuştur. Ancak bu kelimeye ,bu tarih öncesinde de e posta ve forum gibi platformlarda rastlanmıştır. 2011 yılından sonra ise bir daha Satoshi takma isimli bu yazara ulaşılamamıştır.

Satoshi Nakamoto Mirası Olan Site Hacklendi! İşte Yaşananlar

İlk olarak cevaplanması gereken soru Satoshi takma adını taşıyan kimse tek kişi midir? Yoksa bir grup mudur ?

Bu soru yıllardır sektörde ikileme sebep olmuştur.

İşte Satoshi nin kim olduğu ile alakalı varsayımlar ise şu şekilde:

*Satoshi nin Japonyalı 1975 doğumlu bir erkek olduğu varsayımdır.

*Satoshi nin İngilizce kullanımın iyi olması sebebiyle dili İngilizce olan bir ülkede doğmuş olabileceği varsayımlar arasında.

*Ayrıca satoshi Satoshi genellikle Avrupa çalışma saatlerinde iletişim kurduğu için Avrupalı olabileceği görüşüde mevcuttur.

 

Satoshi olablileceği düşünülen muhtemel kimseler:

Hal Finney, Satoshi Nakamoto olması en muhtemel kişidir. Hal, Bitcoin’in ilk kullanıcılarından ve ilk Bitcoin işleminin alıcısıdır. Yazılım geliştiricisi olarak çalışmış ve 1990’larda orijinal siberpunk’lar arasında yer almıştır.

Dorian Nakamoto, asıl adı Satoshi Nakamoto olan Japon-Amerikan asıllı bir erkektir. Teknoloji ve finansal hizmet şirketlerinde bilgisayar mühendisi olarak çalışmış ve on yıldan uzun bir süreyle California’da Hal Finney ile aynı bölgede yaşamıştır.

CIA, Satoshi Nakamoto'nun Kaybolmasıyla İlgili Olabilir - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri | Teknomers

Avustralyalı bilgisayar bilimcisi ve iş insanı Craig Wright, Satoshi Nakamoto olduğunu 2015 yılında iddia etmiştir. Bu iddiası, Bitcoin Vakfı üyeleri ve bazı Bitcoin geliştiricileri de dahil olmak üzere Bitcoin topluluğunun önde gelen kişileri tarafından desteklenmiştir.

Satoshi Nakamoto’nun gerçekte kim olduğuna yönelik pek çok iddia vardır. Nakamoto, tek bir kişi ya da bir grup olabilir. Hayatta ya da hayatını kaybetmiş de olabilir. Sağlam, güvenilir kanıtlar olmadan Satoshi Nakamoto’nun kim olduğunu varsayımlarda kalacaktır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

SATOSHI NAKAMOTO KİMDİR ?” te bir düşünce

  1. Pingback: Bitcoin (BTC) Nedir – COİN MÜHENDİSİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir