Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.665
% 2.06
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.665
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Şaşırtıcı Gerçek: Bu Altcoin’i Kuzey Kore Hackledi!

Blockchain dedektifi Chainalysis, Kuzey Kore hükümeti tarafından yönetildiğine inanılan bir siber suç grubu olan Lazarus Grubu’nun 625 milyon dolarlık Ronin Network hack’iyle bağlantılı olduğunu iddia ediyor. Popüler altcoin Axie Infinity’nin bir yan zinciri olan bu projeye yapılan saldırının detayları haberimizin devamında…

Altcoin saldırısının arkasında Lazarus Grubu var

Popüler oyna-kazan oyunu Axie Infinity için geliştirilen bir Ethereum yan zinciri olan Ronin, mart ayının sonlarında bugüne kadarki en maliyetli hack olaylarından biri olabilecek büyük bir güvenlik ihlali açıkladı. Nisan ayının başlarında, Axie Infinity’nin arkasındaki geliştirici Sky Mavis, saldırının kurbanlarını tazmin etmek için 150 milyon dolar topladı. Ocak ayının başlarında Chainalysis, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının geçen yıl 400 milyon dolarlık kripto para çaldığını ve çalınan token’ların çoğunluğunu lider altcoin Ethereum’un oluşturduğunu bildirdi.

Kuzey Kore’nin birincil istihbarat bürosuna bağlı olan Lazarus Grubu’nun, hack saldırıların çoğundan sorumlu olduğu düşünülüyor. Coinmuhendisi.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere Kim Jong Un rejimi, nükleer ve balistik füze programlarını sürdürmek için çalınan token’ları kullanıyor. Lazarus Group, altcoin şirketlerinin yanı sıra film stüdyosu Sony Pictures, Bangladeş merkez bankası ve ilaç şirketlerine de saldırdı.

DeFi tarihinin en büyük saldırısı

Önde gelen siber güvenlik firması CertiK’in anlık bildirimler için kullandığı ‘CertiKAlert’ adlı hesabından yapılan açıklamaya göre Ronin Network (RON) korsanının ganimetleri üç gruba ayrılıyor. Çalınan ilk token kümesinde toplam değeri olan 20,7 milyon dolar şimdiden çeşitli merkezi borsalara gönderildi. Altcoin hacker’ları daha sonra, tokenler’ın tarihini gizlemek için kullanılan en popüler mikser hizmeti olan Tornado Cash’e yaklaşık 90 milyon dolar eşdeğerini aktardı.

Bir bilgisayar korsanı tarafından elde edilen token’ların büyük çoğunluğu hala hesabında saklanıyor.  Popüler altcoin Axie Infinity’nin yan zinciri Ronin Network hack’i, DeFi segmenti tarihindeki en büyük hacker saldırısı olarak nitelendiriliyor. Net zarar toplamı 625 milyon doları gölgede bıraktı. Bunun tekrar olmasını önlemek için, Axie Infinity (AXS) ve onun yan zinciri Ronin Network’ün (RON) arkasındaki şirket Sky Mavis, benzeri görülmemiş 1 milyon dolarlık bir hata ödül kampanyası başlattı..

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir