Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.892
% 4.56
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.892
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Santiment: Bu Altcoin Tehlikeli Bölgeye Girdi! Sert Düşebilir

Blockchain analiz firması Santiment, lider altcoin Ethereum (ETH)’a yönelik bazı uyarılarda bulundu. Platform, ETH’de MVRV oranının yükseldiğini ve bu nedenle ETH’nin tehlikeli bir bölgeye girdiğini savunuyor. Ayrıca, satış riskinden kurtulmak için boğaların satısının artması gerektiğini belirtiyor. 2.000 doların altına geri dönülmesinin pek hoş olmayacağı düşünülüyor. Coinmühendisi.com olarak, platformun dikkat çektiği metrikleri aktarıyoruz…

Santiment’ten lider altcoin için uyarı

On chain veriler sunan Santiment, yatırımcılara Ethereum’un daha fazla düşüş yaşama riski altında olduğunu belirtiyor. Santiment, yedi günlük bir süreyi ele alan Ethereum’un piyasa değeri ve gerçekleşen değeri arasındaki oranı ölçen MVRV metriğine dayanarak, ETH’nin bir tehlike bölgesinde olduğunu belirtiyor. Santiment, yakın zamanda attığı bir tweet’te aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

ETH sahiplerin kısa vadeli kâr/zararını ölçen 7 günlük MVRV’si, tarihsel olarak iyi kârda olan kısa vadeli sahiplerinin kâr elde etmek üzere olduğu tehlike bölgesine girdiğimizi ve son üç ayda zirveye ulaştığımızı gösteriyor.

MVRV neleri gösterir?

MVRV, bir varlığın piyasa değerinin gerçekleşen değerine bölünmesiyle ortaya çıkan bir orandır. MVRV’nin yüksek olması, gerçekleşmemiş kârın oldukça yüksek oranda olduğunu ve dolayısıyla yatırımcıların kâr elde etmek için yatırımlarını satma eğiliminde olduğunu gösteriyor. MVRV’nin düşük olması ise, varlığın düşük talepten muzdarip olduğunu gösterebilir. Santiment, ETH fiyatındaki düşüşün ve MVRV’nin, ETH için sağlıklı olabileceğini vurgulayarak şunları söylüyor:

Önümüzdeki günlerde fiyatta bir düşüş ve MVRV, iyi bir sıfırlamaya ve fırsat yaratılmasına yardımcı olacaktır.

Santiment, yatırımcıları Ethereum’un fiyat hareketinin düşüş sinyalleri verdiği konusunda uyarıyor ve potansiyel bir satıştan kaçınmak için boğaların, yani ETH’de yükselişte olanların sayısının artması gerektiğini savunuyor. Santiment’e göre 2022’nin Ocak ayındaki en düşük seviyelerinin ardından Şubat ayında ETH, daha yüksek bir düşüş kaydetti. Boğaların 3.100 ve 3.200 dolar aralığındaki direnci devam ettirmek için daha yüksek bir zirve oluşmasını ummasının mantıklı olduğu belirtiliyor. Ayrıca, 2.000 dolar seviyelerinin yeniden görülmesinin varlık için hoş olmayabileceği savunuluyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir