Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.841
% 0.84
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.841
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Santiment: Balina Çantaları Bu 2 Altcoin ile Doluyor!

On-chain veri kaynağı Santiment, balinaların yüklü miktarda Ethereum tabanlı bir ölçeklendirme çözümünü biriktirdiğini söylüyor. İşlemler, altcoin piyasasındaki iflas haberlerinin ortasında geldi.

Altcoin balinaları MATIC birikimlerini %10 arttırdı

Santiment’e göre, Ethereum ölçeklendirme çözümü olan Polygon (MATIC) için balina birikiminin altıncı haftası başladı. Balinalar, cüzdanlarında yüklü miktarda coin/token bulunduran yatırımcı sınıfının ismidir. Santiment, son altı hafta içinde 10.000-10 milyon MATIC tutan balinaların cüzdanlarını %10’un üzerinde artırdığını söylüyor. Aşağıdaki grafiği paylaşan firma, ortaya çıkan verileri aktarıyor:

MATIC balinaları son altı hafta içinde önemli ölçüde birikiyor. 10.000 ila 10 milyon aralığında MATIC, toplam varlıklarını bu dönemde %8,7 artırdı.

Bu arada, balinalar belirli bir altcoin’de 1.000’den fazla tokene sahiptir. Köpekbalığı olarak isimlendirilen daha küçük yatırımcı sınıfı ise 500-1.000 arasında token/coin tutar.

Sosyal medya analizi, bu 2 altcoin için azalan ilgiyi ortaya koydu

Santiment, Celsius Networks (CEL) ile birlikte, bir Ethereum rakibi olan Solana’nın (SOL), piyasayı çevreleyen yoğun olumsuzluk nedeniyle artık sosyal medya platformlarında popüler bir konu olduğunu iddia ediyor. Firma bu konuda şunları söylüyor:

Yatırımcılar, zorlu bir Haziran ayının son haftasına girerken ayı piyasasında gezinmeye çalışıyorlar. Bir Ponzi şeması olarak Bitcoin sorunu, hem CEL hem de SOL’un tartışmada bir artış gördüğü için ne kadar olumsuz tutumun olduğunu gösteriyor.

Santiment, Solana hakkındaki “endişelerin” sosyal medya platformlarında ilk on popüler konu arasında yer almasına neden olduğunu iddia ediyor. Coinmuhendisi.com haberlerinde yer verdiğimiz üzere, Solana zamanlarda sık sık ağ kesintileriyle gündeme geldi. Yalnızca bu yıl, Solana, üçü her biri iki saatten uzun süren önemli kesintiler olan 12 kesinti vakası yaşadı.

Firmanın bir diğer tespiti Solana balinalarıyla ilgili. Solana tabanlı borç verme platformu Solend (SNLD) tarafından bu hafta, tasfiye seviyelerine yaklaşan bir balinanın kripto para varlıklarına el konulması için bir yönetim önerisi yayınlandı. Sonuç olarak, muhtemelen protokolü tehlikeye attı. Böylece Solana üzerindeki arttırdı arttırdı.

Kripto firmaları, satışların ortasında iflas riskiyle karşı karşıya

Celsius Network ile ilgili olarak, finansal ağ geçen hafta para çekmelerini aniden durdu. Bu nedenle CEL %60’ın üzerinde değer kaybetti.

Celsius, müşterilere Bitcoin ve Ethereum gibi coin’ler üzerinde getiri sağlamasıyla tanınan bir kripto kredi platformudur. Platform, yatırımcılarını CEL ile ödüllendirir. Firma, piyasa trendleri düştükçe likidite sorunlarıyla karşı karşıya kaldı. Bu nedenle para çekme, takas ve transferleri “aşırı piyasa koşulları” nedeniyle dondurdu. Firmanın olası iflasına ilişkin söylentiler haftalarca kripto alanında dolaşmıştı. Ancak firmanın CEO’su Alex Mashinsky iddiaları defalarca reddetti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir