Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.630
% 1.59
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.630
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Sam Bankman-Fried’in Avukatlarından Sansür Talebi

Sam Bankman-Fried SBF

FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’in hukuk ekibi, ailesine yönelik tehditleri gerekçe göstererek 250 milyon dolarlık kefaret ödemesine kefil olan kişilerle ilgili bazı bilgilerin sansürlenmesi için mahkemeye başvurdu.

Bankman-Fried’in hukuk ekibi, New York Güney Bölgesi Birleşik Devletler Bölge Mahkemesi Yargıcı Lewis Kaplan’a gönderdiği 3 Ocak tarihli mektupta, mahkemeden iki kefilin “isimlerinin ve diğer tanımlayıcı bilgilerinin” kamuoyuna açıklanmamasını ve 5 Ocak’ta imzalandıktan sonra tahvillerden çıkarılmasını talep etti.

Cohen & Gresser hukuk firmasından Mark Cohen, söz konusu kişilerin kişisel bilgilerine ulaşılabilmesi halinde, eski FTX CEO’sunun ebeveynleri Barbara Fried ve Joseph Bankman’a benzer bir tacize maruz kalabileceklerini söyledi.

Cohen, “Geçtiğimiz haftalarda, Bay Bankman-Fried’in ebeveynleri yoğun medya incelemesi, taciz ve tehditlerin hedefi haline geldi” dedi.

“Diğer şeylerin yanı sıra, Bay Bankman-Fried’in ebeveynleri, fiziksel zarara uğramalarını arzu ettiklerini ifade eden yazışmalar da dahil olmak üzere sürekli bir tehdit mesajlarına maruz kaldılar.”

SBF’nin Dava Süreci Devam Ediyor

Fried ve Bankman oğullarının kefaletle serbest bırakılmasını Aralık ayında, Bankman-Fried’in halen ev hapsinde tutulduğu Palo Alto’daki evlerinin sermayesini kullanarak 250 milyon dolarlık bir kefaletle sağlamışlardı.

Bankman-Fried Aralık ayında Bahamalar’da tutuklanmasının ardından Amerika Birleşik Devletleri’ne iade edildi. Bankman-Fried’in 3 Ocak’ta bizzat mahkemeye çıkarak, nitelikli dolandırıcılık, menkul kıymet dolandırıcılığı ve kampanya finansmanı yasalarının ihlalini içeren suçlamalar için suçsuz olduğunu beyan etmesi bekleniyor.

FTX kurucu ortağı Gary Wang ve eski Alameda Research CEO’su Caroline Ellison ilgili suçlamaları kabul ederek yetkililerle işbirliği yapmaya başladılar. Ellison da Aralık ayında yaptığı açıklamada savcıların SBF’ye karşı açtığı davanın merkezinde yer alan FTX ve Alameda arasındaki mali bağları kabul etmişti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir