Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.423
% 0.21
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.423
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Rusya’da kripto para ödemelerini yasaklayan tasarı ilk aşamayı geçti

Investing.com – Rusya’da kripto para ödemelerinin yasaklanmasını içeren tasarı yasalaşırsa ülkede mal ve hizmetler için kripto para kullanımı yasa dışı hale gelecek.

Rusya Parlamentosu’nun alt kanadı olan Devlet Dumasında Anatoly Aksakov’un Finansal Piyasalar Komitesi tarafından desteklenen kripto para ile yapılan ödemeleri yasaklayan mevzuat, ilk incelemeden geçti.

Tasarı bazı tutarsızlıklar içeriyor

Yerel medya haberlerine göre ilgili mevzuat, kripto para borsaları için kripto paranın itibari para ile yapılacak işlemlerde kullanılmasının da yasaklanmasını öneriyor. Bazı yorumlar ise bu durumun Rusya’da bir nevi kripto para borsalarının faaliyetlerine yönelik yasak olarak ülkede kripto para alım-satım işlemlerine de sekte vurabileceği şeklinde.

Kripto ödemelerine yönelik hazırlanan tasarı Federal Konsey ve Ülke Başkanı Vladimir Putin tarafından onaylanırsa, dijital finans şirketlerinin mal veya hizmetler için ödeme yapması yasaklanacak.

Tasarı geçen hafta Rusya Parlamentosu’nun alt meclisi olan Devlet Dumasına sunuldu, ancak ödeme aracı olarak yalnızca kripto para birimlerinin kullanılmasına ilişkin önerilen yasak, buna karşı çıkanlarla doğru orantılı değildi. Merkez bankası tamamen yasaklamaya hevesli olsa da, Maliye Bakanlığı düzenlemeden yana bir tutuma sahip.

Kripto paralara dayalı yasa dışı faaliyetlerin önüne geçmek isteniyor

Önerilen yasa tasarısı, kripto ile ilişkili suçların Rusya’da yaygın hale gelmesiyle ortaya çıktı. Bir siber güvenlik firması RTM Group, ülkede kripto para birimleriyle ilgili davaların sayısının geçen yıl boyunca hızla artarak toplamda 1.531’e ulaştığını ortaya koydu.

Davaların büyük bir kısmı Rusya Ceza Kanunu kapsamına girse de, açılan hukuk davaları da önemli bir payı temsil ediyor. Çoğu medeni hukuk ihtilafı, aracıların müşterilerini kendi adlarına kripto satın almaları için fazla komisyon aldıkları iddiaları gibi küçük ölçekli dolandırıcılıklardan oluşuyor. Ek olarak, kripto sahipliğiyle ilgili iflas vakalarının sayısı da 2021’de iki katına çıktı.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir