Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.686
% 4.05
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.686
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Rusya-Ukrayna Savaşında Önemli Gelişme: Altın Sıçradı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Bloomberg’e göre Kiev’in karşılıklı olarak kabul edilebilir bir çözüm bulma konusunda ciddi olmadığını söyledi. Hisse senetlerinin yüksek seviyelerden geri çekilmesi ve güvenli liman dolar ve altının yükselmesiyle piyasalar haberlere olumsuz tepki verdi. Yatırımcılar, umutlarını her iki tarafın da ilerleme kaydettiğini söylediği Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelere bağladılar. Putin’den gelen yorum, bu iyimserliğin bir kısmını piyasalardan uzaklaştırıyor.

Piyasaların son derece dalgalı olduğunu ve Moskova’dan gelen yorumun ardından çelişkili bir yorumun gelebileceğini belirtmek önemli. Yatırımcılar gergin ve düşmanlıklar devam ederken bir süre daha böyle kalabilir. Ancak jeopolitik gelişmelerin altın fiyatına olumlu yansıdığı görülüyor.

Altın fiyatı sıçradı

Altın, daha önce 1.900 dolara baskı yaptıktan sonra 1.925 dolara sıçradı. Petrol de uçurumdan atladı ve daha önce 94 doların altına düştükten sonra 96 ​​dolara ulaştı.

EUR/UISD, boğaların günlük yükseği 1.1020’ye veya direnç 1.1040’a meydan okuma umudunu kaybetmesiyle 1.10’un altına daha da düştü. Savaş Avrupa topraklarında verildiği için ortak para birimi özellikle savunmasız durumda.

Putin, Kiev’in müzakerelerde ‘ciddi’ olmadığını söyledi

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel’e Ukrayna’nın Moskova ile savaşı sona erdirmek için yaptığı görüşmelerde “karşılıklı olarak kabul edilebilir çözümler bulma konusunda ciddi bir tutum göstermediğini” söyledi. Liderlerin Salı günü yaptıkları telefon görüşmesinde kısa bir açıklamada Kremlin, askeri operasyon ve insani yardım önlemlerini de ele aldıklarını açıkladı.

Bu esnada kripto para piyasası da hafif yükselişte. Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) son 24 saatlik kazanımlarını %1,5’in üzerine çıkardı. Avalanche (AVAX), %4,19 ile en hızlı toparlanan kripto para birimi olurken, Terra (LUNA) bu ivmeye tepki vermedi. The Graph (GRT), IoTeX (IOTX) ve Basic Attention Token (BAT) çift haneli yükselen altcoin’ler oldu.

Coinmühendisi.com olarak aktardığımız, Federal Rezerv’in faiz oranı açıklamasının altın fiyatına olası etkilerini değerlendiren analist Carsten Fritsch yorumlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir