Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.724
% 4.37
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.724
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Rusya, Kripto Madenciliğini Yasallaştırmayı Hedefliyor

Rusya Merkez Bankası, yerel kripto madencilerinin Ruslara kripto satmasını yasaklamak istiyor.

Rusya Merkez Bankası, Kasım 2022 ortasında sunulan bir yasa tasarısının bir parçası olarak Rusya’da kripto para madenciliğini yasallaştırma fikrini destekledi. Ancak madencilerin kripto paralarını Rusya’da ikamet etmeyenlere satmaları şartıyla.

Rusya’dan Kripto Madenciliği Adımı

Rusya, yerel madencilerin yerel halka kripto para satmasını yasaklamayı önererek, olumsuz bir duruş sergilemeye devam ediyor. Genel olarak olumsuz olarak görülse de Rusya için bu durum yasallaşmanın ilk adımlarını oluşturuyor.

Rus haber ajansı Interfax‘ın 7 Aralık’ta bildirdiğine göre, Rusya Merkez Bankası’nın basın ofisinden yapılan açıklamada; “Madencilik sonucunda elde edilen kripto para biriminin yalnızca yabancı altyapı kullanılarak ve yalnızca yerleşik olmayanlara satılabileceğine inanıyoruz” denildi.

Rusya Merkez Bankası, uzun süredir Rusya’da ikamet edenlerin yalnızca yabancı ticaret platformları üzerinden işlem yapmasına izin verilmesini savunuyor. Öneriye göre, kendi çıkardıkları kriptoyu Rusya içinde satmak isteyen madencilerin işlemlerini yetkili bir kuruluş aracılığıyla gerçekleştirmesi gerekiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir