Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.623
% 0.93
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.623
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Rusya borsaları artan gerilimle düştü

Gösterge endeks MOEX bugün yüzde 2.6’lık düşüş kaydetti. Sberbank ve Gazprom hisseleri düşüşe öncülük etti.

Ukrayna para birimi Grivna da bugün düşerken Rus rublesi dolar karşısında 77.16 olarak yatay seyretti. Ruble, cuma günü dolar karşısında yüzde 3’e yakın değer kaybetmişti. Ruble bu sene gelişen piyasa para birimleri arasında en kötü performansı kaydetti.

ABD’nin Rusya’nın Ukrayna’yı her an işgal edebileceğini açıklaması küresel piyasalarda şok dalgasına yol açtı. Moskova ise bu iddiaları yalanladı. Traderlar şimdi Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un yarın Rus lider Putin ile gerçekleştireceği görüşmeye odaklandı.

IG Asia Stratejisti Jun Rong Yeap küresel süper güçler arasındaki çatışma olasılığı ile birlikte piyasaların savunma moduna geçtiğini belirterek “Bu hafta gerçekleşecek diplomatik temaslardan sonuç çıkmaması piyasalarda daha fazla paniğe yol açabilir” değerlendirmesini yaptı.

Artan jeopolitik gerilim ham petrol fiyatlarının yükselişine neden olurken tahvil ve İsviçre frankı gibi güvenli limanlara olan talebi de artırdı.

Rusya’da 10 yıllık tahvil faizi 2 baz puan artışla yüzde 9.90’a yükseldi. Merkez Bankası’nın geçen haftaki faiz artışı sonrası tahvil faizi 41 baz puan yükselmişti.

Rabobank Küresel Stratejisti Michael Every yaptırımların enerji, gıda ve hammadde fiyatlarında önemli etkileri olabileceği uyarısı yaptı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir