Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.491
% 0.56
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.491
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Rusların Yıllık Kripto Para İşlem Hacmi 5 Milyar Dolar Düzeyinde

Rusya Merkez Bankası, ülkedeki kripto para birimleri ve madencilik faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Rusların kripto para birimleriyle yıllık işlem hacminin yaklaşık 5 milyar dolar düzeyinde olduğunu açıklayan Rusya Merkez Bankası, yaptığı açıklamada Rusların yabancı menkul kıymetlere yapılan yatırımlarının geçen yıl 6,3 milyar dolar düzeyinde olduğunu belirtilerek şu ifadeleri kullandı;

“Rusya’da vatandaşların kripto para birimleriyle yıllık işlem hacmi, yabancı menkul kıymetlere yapılan yatırımlara yaklaşarak, yaklaşık 5 milyar dolar düzeyinde gerçekleşiyor.”

Yapılan açıklamada, söz konusu hacmin tümüyle dijital para birimlerine akış olarak değerlendirilmemesi gerektiği, ticaret cirosuna ilişkin verilerin, alternatif alım ve satışlara yansıtabileceği ayrıca, bu hacmin bir kısmının, madencilik sonucunda elde edilen dijital para biriminin satışından oluştuğu bildirildi.

Rus yasalarına göre, ülkede mal ve hizmetler için ödemelerde kripto para kullanılması yasakken, şirketlerin ve bireylerin dijital finansal varlıklar olarak kripto paralara yatırım yapmaları serbest durumda.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir