Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$61.628
% 3.60
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.628
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Ruslar, Kripto Paralara 67 Milyar Doların Üzerinde Yatırım Yaptı

Bir Rus milletvekili tarafından yakın zamanda yayınlanan bir rapora göre, ülke vatandaşları kripto para piyasasına 5 trilyon ruble (67.5 milyar dolar) üzerinde yatırım yaptı, ancak Rusya Merkez Bankası kripto paralara karşı olumsuz bir duruş sergilediğini ülkedeki kripto para birimlerini yasaklamayı planladığını açıklamıştı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Finansal Piyasa Komitesi Başkanı Anatoly Aksakov şunları söyledi;

“Olası yasaklara rağmen, Rus kripto para piyasası dikkate değer bir büyüme kaydetti. Rus halkı kripto paralara 67500000000 dolar üzerinde yatırım yaptı.”

Bazı raporlara göre, Ruslar tarafından kripto para birimlerine 5 trilyon ruble yatırıldı.

Aksakov, Rusya’da birçok yatırımcının artık kripto para piyasasıyla ilgilendiğini belirterek şöyle konuştu;

“Bu olguya nasıl davranacağımızı belirlemek, buna göre bir şeyi yasaklamamız veya kısıtlamamız durumunda kanunda yükümlülükler öngörmek gerekiyor.”

Rusya Merkez Bankası, Kripto Paralara Karşı Önlem Alacak

Rus Yetkililer, kripto para piyasasına ilgi duyan fakat düşük finansal okuryazarlığa sahip kişiler için kripto paraları yüksek riskli yatırımlar olarak görüyor. Rusya devleti halkı bu duruma karşı uyararak birkaç önlem aldı.

Rusya Merkez Bankası (CBR) başkan yardımcısı Vladimir Chistyukhin geçtiğimiz günlerde, düzenleyicilerin bankanın kripto para birimlerinin Rusya finans piyasasında nasıl bir rol oynayacağına dair duruşunu açıkladı. Bu durumun netlik sağlamaya başlayacağı bir danışma raporu hazırladıklarını duyurarak şu ifadelere yer verdi;

“Yakında kripto para birimleri hakkında bir rapor yayınlayacağımızı düşünüyorum. Bu rapor, Rus finans piyasasında kripto para birimi için gördüğümüz yerle ilgili yaklaşımlarımızı içerecek. Bir ipucu veriyorum Rus finans piyasasında kripto para birimi için bir yer görmüyoruz.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir