Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.512
% 1.17
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.512
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Ruslar, Bu 3 Altcoin’den Satın Alıyor: Neden Önemli?

ABD ve diğerleri tarafından uygulanan enflasyon, tedarik zinciri kesintileri ve yaptırımların tümü Rus rublesini vurdu. Rusya’nın Ukrayna’yı ilk işgalinden bu yana, ruble ABD doları karşısında %40 değer kaybetti. Sonuç olarak, bazı Rus vatandaşları kripto para birimlerine sığınıyor. Peki Ruslar hangi altcoin/token’leri satın alıyor? Ve neden önemli? Bu soruların cevaplarını dünyanın en büyük borsalarından biri olan Binance’i kullanarak cevaplayabiliriz…

Binance, Rusların enflasyonla nasıl savaştığını gösteriyor

Birçok Rusya vatandaşı, rublenin ABD dolarına göre düşmesiyle benzer pozisyonlar alıyor. Enflasyonun artmasıyla günlük temel ihtiyaçlar, arabalar, televizyonlar ve ilaçlar fiyatlarında artışlar görülüyor. İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto borsası Binance, Rus kripto alımları hakkında bazı bilgileri sağlayabilir. Bununla birlikte, bu veriler hala dünyadaki fiat-kripto ticaretinin en büyük tek kaynağını temsil ediyor ve Rusların hangi kriptolarda güvenlik buldukları hakkında iyi bir fikir verebilir…

Ruslar hangi altcoin/token’leri alıyor?

Binance işlemlerine bakıldığında, stablecoin’lerin Ruslar tarafından en popüler işlemler arasında olduğu görülmektedir. USDT-RUB çifti, hacim olarak rubleyi içeren en büyük ticaret çifti. Bu, Türk yatırımcıların satın aldıklarıyla yakından uyumlu ve Rus Tether ticaretinin hızla arttığına dair son raporlarla aynı doğrultuda. Bitcoin.com’un bildirdiği gibi, Rus rublesi işlemleri küresel USDT işlem hacminin %2’sinden fazlasını oluşturuyor.

En çok tercih edilen kripto paralar: BTC, BNB, ETH, XRP

İkinci en popüler yatırım, diğer ülkelerden gördüklerimizle aynı çizgide olan Bitcoin (BTC). Binance’in yerel stablecoin’i Binance USD ( BUSD-USD), üçüncü en büyük tercih. Ethereum (ETH-USD) ve XRP (XRP- USD), en çok işlem gören beş ruble cinsinden kripto ticaretinin listesini tamamlıyor.

Neden bu altcoin/token’ler?

Ethereum, piyasa değerine göre ikinci en büyük kriptodur ve merkezi olmayan finansta geniş kullanım alanına sahiptir. Ripple (XRP), genellikle uluslararası havaleler için kullanılan ISO 20022 uyumlu bir para birimidir. Bu, deniz aşırı transferler için ideal bir kripto para birimi olduğu anlamına gelir.

Bu veriler neden önemli?

Yatırımcılar sürekli olarak düşük riskli, yüksek kazançlı yatırımlar arıyorlar. ABD’deki resesyon korkuları yatırımcıları daha güvenli yatırımlara yönelttiğinden, bu istek son zamanlarda daha da arttı. Dolayısıyla, fiat para birimi volatilitesi karşısında Rusların hangi kriptoları satın aldığına dayanarak, enflasyondan en çok hangi coin ve token’lerin fayda sağladığını görebiliriz. Bu, önümüzdeki günlerde ve haftalarda göz önünde bulundurulması gereken bir şey.

Coinmühendisi.com olarak aktardığımız, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in gün içinde yaptığı açıklamalara buradan ulaşabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir