Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.196
% 0.41
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.196
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Ruısya CBDC Üzerine Yoğunlaşıyor

CBDC hindistan

Rusya Merkez Bankası, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) kullanarak sınır ötesi bir ödeme sistemi geliştirmeye başlayacağı bildirildi.

Devam eden Ukrayna savaşı sonrası yoğun yaptırımlara maruz kalan Rusya, dijital para birimi (CBDC) kullanarak sınır ötesi bir ödeme sistemi geliştirmeye başlayacak.

Yerel medya kuruluşu Kommersant’ın 9 Ocak tarihli haberine göre, Rusya’nın dijital ruble planlarının 2023’ün ilk çeyreğinde hayata geçecek.

Rusya İki Model Üzerine Çalışacak

Önerilen ilk model, çeşitli ülkelerin CBDC sistemlerini entegre etmek için Rusya ile ikili anlaşmalar yapmasını öngörüyor. Her anlaşma, ülkeler arasında varlıkların dönüştürülmesi ve transferinin anlaşmaların kurallarına uygun olmasını sağlamak için yapılacaktır.

Daha karmaşık olan ikinci modelde ise Rusya’nın diğer ülkelerle etkileşime girmesi ve bağlı ülkeler arasındaki ödemeleri kolaylaştırmak ayrıca, ortak protokol ve standartları paylaşması için merkez benzeri tek bir platform önerilmektedir.

Finansal Yenilikler Birliği (AFI) Yönetim Kurulu Başkanı Roman Prokhorov, ilk modelin uygulanmasının daha basit olduğunu ancak ülkeler arasındaki ikili etkileşimler için daha az umut verici olduğunu belirtti.

Diğer seçeneğin ise daha “gelişmiş” olduğunu ve başlangıçta iki yönlü bir sistemin uygulanabileceğini, “teknolojik ve siyasi hazırlığı” göz önüne alındığında Çin’in en olası ortak olduğunu düşündü. Eylül ayındaki raporlar Rusya’nın 2023’e kadar Çin ile olan anlaşmalarında dijital rubleyi kullanmayı planladığını iddia ediyordu.

Daha önce Rusya Merkez Bankası, 2024 yılına kadar tüm bankalar ve kredi kurumlarının CBDC’nin platformuna bağlanmasıyla birlikte dijital rubleyi kullanıma sunmayı hedeflediğini açıklamıştı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir