Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.939
% 2.33
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.939
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Rug Pull Yapan Meme Coin’in Geliştiricileri, Bu Altcoin’in Arkasında!

Coinmühendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere, adını Tesla CEO’su Elon Musk’tan alan meme coin projesi Baby Musk Coin (BABYMUSK) geliştiricileri, Şubat ayında yaşanan bir ‘rug pull’ ile yatırımcılarını dolandırmıştı. Öyle görünüyor ki bu projenin arkasındaki dolandırıcılar yine iş başında.

Meme coin BABYMUSK’ın geliştiricileri, başka bir altcoin’le geri mi döndü?

Baby Musk Coin (BABYMUSK) geliştiricileri, halı çekme operasyonun ardından ortadan kaybolmuş ve altcoin fiyatı neredeyse sıfırlanmıştı. CoinMarketCap verilerine göre bir ay önce gördüğü tüm zamanların en yüksek seviyesinden %99,57 aşağıda bulunuyor. Diğer bir ifadeyle sıfırlanmış durumda.

Proje, Şubat 2022’nin başlarında gerçekleşen ICO’su sırasında bile 2 milyon doları aştı. Projenin arkasındaki geliştiriciler, meme coin endüstrisinde devrim yapmak istediklerini söyleyerek, projenin meşru görünmesi için bir miktar çaba harcadılar. Artık off-line olan Baby Musk Coin’in web sitesinde, proje için gelecek planlarını açıklayan bir yol haritası bile vardı.

BABYMUSK tüm zamanlar fiyat grafiği / Kaynak: CoinMarketCap

Edinilen bilgilere göre Baby Musk Coin’in gerliştiricileri şimdi başka bir token’in arkasında. Kullanıcılarının söylediğine göre altcoin projesinin airdrop’una katılan kişiler projeye ait bir Telegram grubuna dahil edilmişti. Geliştiricileri buharlaştı, ancak bu Telegram grubu kapanmadı ve işlevsel kalmaya devam etti. Ve işler de bu noktada patlak verdi. Yakın zamanda Telegram grubu “Big Coin Tartışma” ismini aldı.

Uzmanlara göre bu bilgiler ışığında BABYMUSK dolandırıcılığının arkasındaki ekip, farklı bir proje üzerinden yeni bir tezgah kuruyor olabilir. Çünkü Baby Musk Coin geliştiricileri olduğu tahmin edilen ‘rug pull’ dolandırıcıları, şimdi de Big Coin (BIG) adlı bir altcoin projesinin reklamını yapıyor.

Projenin internet sitesinde yatırımcılara büyük vaatler veriliyor ve bu projenin “bir sonraki büyük olay” olacağı iddia ediliyor. Uzmanlara göre bahsedilen büyük olay, yeni bir halı çekme veya bal tuzağı operasyonu olabilir. Bununla birlikte bu altcoin projesinin tam olarak bir halı çekme veya bal tuzağı dolandırıcılığı olduğunu kesin olarak söylemek şimdilik mümkün. Öte yandan kripto piyasasında sıklıkla yaşanan ve yatırımcılarını mağdur eden projelerin varlığı dikkate alındığında ihtiyatlı davranmakta fayda var.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir