Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$65.042
% 1.48
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 65.042
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Ripple’ı Sarsan Elon Musk Kararı: XRP Düşüşte!

Son raporlar, bölge yargıcı Alison Nathan başkanlığındaki bir ABD federal yüksek mahkemesinin, Tesla’nın CEO’su ve kurucusu Elon Musk tarafından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı açılan suçlamaları reddettiğini gösteriyor. Musk, bu ayın başlarında avukatı Alex Spiro aracılığıyla yazdığı mektuplarda, ajansın kimliği belirsiz bir tarafla yürütülen federal bir soruşturma hakkında bilgi sızdırdığını iddia etti. Peki, bu durum, Blockchain şirketi Ripple ve SEC arasındaki davayı da etkileyebilir mi? coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

SEC’in Elon Musk ile arasındaki davanın detayları

Mektup ayrıca, 2018’den bu yana SEC’nin Tesla patronunu ve şirketini Kasım 2021’de gönderilen bir mahkeme celbi de dahil olmak üzere devam eden davalarla taciz ettiğini iddia etti. Musk’ın SEC’i mahkeme önüne çıkarma çağrısını reddeden Yargıç Nathan, SEC’nin Tesla yatırımcılarına ne zaman 40 milyon dolar ödeyeceğini belirten bir son tarih olmadığını ve elektrikli otomobil şirketine bir tarih belirlemesini tavsiye etti.

Yargıç Nathan, “Mahkeme şu anda mevcut olmayan bir süreyi uygulayamaz” dedi. Mahkeme, Tesla patronunun Musk ve Tesla’ya gönderilen sürekli mahkeme celplerinde bu tür emirleri reddetmek için bir dava açabileceğini tavsiye etti. Ayrıca Yargıç Nathan, SEC’in bilinmeyen bir varlığa federal bir soruşturma hakkında bilgi verdiği iddiasının, avukat Spiro’nun iddiayı destekleyecek belirli gerçekleri içermemesi nedeniyle reddedildiğini söyledi.

Ripple yatırımcıları nasıl etkilenebilir?

2018’de SEC, Musk ve Tesla’ya, şirket patronunun ABD elektrikli otomobil şirketini hisse başına 420 dolardan özel olarak alacağına dair yaptığı yorumlar aracılığıyla yanlış ve yanıltıcı açıklamalar yaptıkları için dava açtı. İkili o sırada bir uzlaşma anlaşmasına varmasına rağmen, SEC, Musk’ın önemli şirket olaylarını yetkililere bildirmediğini kaydetti. İki yıldan fazla bir süre sonra Musk, bu ay mahkemeye yazdığı bir mektupta, SEC’in onun konuşma özgürlüğü haklarını çiğnediğini belirtti.

Geçen hafta Tesla patronu Twitter’da SEC’e karşı bir dava açtığını belirtmiş ve gelişme hakkında daha fazla ayrıntı vermemişti. O zamanlar, kripto topluluğu, özellikle de Ripple meraklıları, menkul kıymetler düzenleyicilerinin blockchain şirketine karşı açtığı davanın ardından Musk’ın SEC’e karşı açtığı davaların Ripple için dava meselesini hafifleteceğine inandıkları için heyecanlandılar. Mahkeme Musk’ın SEC’e yönelik suçlamalarını reddederken, son kararın Ripple’ın SEC ile olan davasını belirleyeceği düşünülüyor. Bu sırada XRP fiyatı yüzde 1.9’luk bir düşüş ile 0.72 dolardan el değiştiriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir