Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.510
% 2.33
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.510
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Ripple ve SEC Davasında Ripple Lehine Önemli Gelişme! XRP Destek Ve Direnç Seviyeleri Neler?

SEC Davasında Önemli Gelişme

Uzun süredir devam eden Ripple ve SEC davasının son duruşmasında mahkemenin yargıcı Analisa Torres, SEC’nin eski Kurumsal Finansman Bölümü Direktörü William Hinman’ın 2018 yılındaki görüşlerini içeren kayıtların mahkemeye sunulmasını emretti. Yargıcın istediği kayıtların içerisinde SEC eski Finans Bölümü Direktörü William Hinman tarafından yazılan ve Ethereum’un menkul kıymet olmadığına dair açıklamaların bulunduğu biliniyor. Mahkemenin bu görüşleri kayıt altına alarak SEC’nin genel görüşü olarak kabul etmesi durumunda dolaylı olarak XRP’nin de menkul kıymet görülmemesiyle ilişlilendirileceği tahminler arasında yer alıyor. 2020’den beri devam eden davada yargıcın aldığı bu kararla birlikte Ripple Labs önemli bir avantaj elde etmiş gibi gözüküyor. 

XRP Fiyatı Pozitif Etkilendi

Gelecekte kripto para birimlerinin nasıl tanımlanacağı yönünde emsal teşkil edecek olan davada alınan bu son kararla birlikte XRP fiyatında artış yaşandı. Dün ABD işlem saatlerinde kararın açıklanmasıyla birlikte XRP, 43 cent seviyesinden kısa sürede %18’i bulan yükselişle 51 cent’e kadar yükseldi. Hafif bir geri çekilme yaşayan XRP şu sıralarda 49 cent civarından fiyatlanmaya devam ediyor. Yaşanan bu yükselişle beraber son 24 saatte %12’ye yakın değer kazanan XRP, ilk 100 kripto para birimi arasında en çok değer kazanan varlık oldu.

SEC Davasının XRP’ye Maliyeti

Geçtiğimiz günlerde kripto analiz şirketi Messari’nin CEO’su Ryan Selkis’e röportaj veren Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, SEC ile aralarında devam eden davanın ciddi maliyetleri olduğundan bahsetti. Verdiği röportajda SEC’nin kripto para piyasasına karşı her zaman katı bir tutum sergilediğini söyleyen Garlinghouse, bu davanın şirkete maliyetinin 100 milyon doları bulacağını aktardı. Sektörde birçok girişimin böyle bir davayı karşılayamayacağını belirten Garlinghouse, birilerinin endüstrinin çıkarlarını korumak için karşı durmasının önemli olduğunu belirtti.

XRP Fiyat Analizi

49 cent seviyesinden fiyatlanmaya devam eden XRP, yükselişine devam ettiği takdirde karşılaşacağı ilk direnç noktası 55 cent seviyesinde bulunurken diğer direnç noktaları ise sırasıyla 60 ve 62 cent civarında bulunuyor. Olası bir düşüş senaryosunda ise ilk destek noktası 45 cent bölgesinde yerini alırken diğer destek noktaları ise 41 cent ve 38 cent olarak görülüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir