Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.956
% 0.86
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.956
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Ripple ve SEC davasında ibre hangi yönde?

Ripple ve SEC arasındaki mahkeme süreci 2020 yılının sonundan bu yana kripto gündemini meşgul etmeye devam ediyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonunun (SEC) XRP’nin menkul kıymet olduğuna dair açtığı dava, başlangıcından bu yana bir hayli karışık bir hukuk mücadelesi haline geldi.

SEC’in iddiasına göre Ripple, başlangıçta komisyon izni almadan menkul kıymet olarak 1,3 milyar dolarlık XRP satışı gerçekleştirdi. Bunun üzerinde 2020 yılı Aralık ayında Ripple ve yöneticileri Brad Garlinghouse ve Chris Larsen aleyhine dava açıldı.

Dava süreci boyunca her iki tarafta elindeki belgelerle savunma ve iddialarını gerçekleştirirken bu süreçte ibre zaman zaman SEC ve Ripple arasında gidip geldi. Güncel durumda ise henüz kesin bir karar çıkmazken ibrenin Ripple lehine döndüğüne dair bazı bulgular var.

Bunun en önemli örneklerinden biri ise mahkemenin geçen hafta Ripple lehine bir karar vermesi. Ripple, son olarak 2012 yılında dolaşıma giren XRP tokeninin SEC tarafından nasıl kategorize edildiğine dair sunduğu iki önemli belge mahkeme tarafından kabul edildi.

Buna karşın bazı kesimler, SEC’in davayı geciktirme taktiği uygulamaya başladığını iddia ediyor. Zira SEC, başka bir Blockchain şirketi davasını emsal göstererek savunma tarzında bir değişiklik talep ediyor. Bu durumun reddedilse bile davanın sonuçlanmasının 2 ila 3 hafta kadar gecikmesine yol açacağı düşünülüyor.

Böyle bir talebi anlamsız bulan Ripple kanadı ise kurumun yeni deliller bulmak ve masaya mantıklı bir gerekçe koymak için zaman kazanma taktiği olarak görüyorlar.

Eski SEC yöneticisi Ripple’ın davayı kazanacağını tahmin ediyor

Eski SEC yöneticisi Joseph Hall, yakın zamanda katıldığı bir söyleşide Ripple’ın SEC’in soruşturma hakkında adil bir bildirimde bulunmadığı için önemli bir avantaja sahip olduğunu dile getirdi. Ayrıca Hall, 2020 yılında açılan davadan önce Ripple’ın 2012 yılından beri piyasada olduğunu söyleyerek kritik bir soruya işaret etti.

Joseph Hall, Ripple aleyhine açılmış davada yargıcın XRP konusunda bilgilerinin olduğu halde neden yıllar sonra dava açmaya karar verildiğine dair bir soru sorması durumunda SEC’in zor durumda kalabileceğini söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir