Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.557
% 1.78
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.557
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Ripple – SEC davasında alınan karar sonrasında XRP %10 değer kazandı

Ripple ile SEC davasının son duruşmasında mahkemenin yargıcı, SEC’in eski Kurumsal Finansman Bölümü Direktörü William Hinman’ın 2018 yılındaki görüşlerini içeren kayıtların mahkemeye sunulmasını emretti.

Ripple Labs, bu karar ile önemli bir avantaj elde etti 

Bu karar, birçok kripto para için önemli olan uzun bir yasal mücadele sonrası alındı. Yargıç Sarah Netburn, dava sürecini Ripple lehinde etkileyebileceği düşünülen Hinman görüşlerinin SEC’in gizlilik kapsamına alınması talebini reddederek, mahkemeye sunulması yönünde karar verdi.

Eski Kurumsal Finansman Bölümü Direktörü William Hinman’ın 2018 yılındaki beyanı, Ethereum ağının, yerel kripto varlığının ve işlemlerin menkul kıymet kapsamında olmadığına dair görüşler içeriyor. Mahkemenin bu görüşleri kayıt altına alarak SEC’in genel görüşü olarak kabul etmesi durumunda dolaylı olarak Ripple’ın yerel tokeni XRP’nin de menkul kıymet olarak görülmemesiyle ilişkilendirilebileceği düşünülüyor.

Bu yüzden Aralık 2020’de Ripple Labs ve yöneticileri Chris Larsen ve Brad Garlinghouse, XRP’nin kayıt dışı bir menkul kıymet olarak ihraç edildiği iddiasıyla açılan davadan zaferle çıkabilir.

Bu dava, gelecekte kripto para birimlerinin nasıl tanımlanacağı yönünde emsal temsil edecek bir boyuta ulaştığından kripto para sektörü tarafından yakından takip ediliyor. Dava sürecinde alınan son karar, dün XRP’ye yönelik talep artışına neden oldu.

XRP yatırımcıları, son gelişmeyi pozitif fiyatladı

XRP, dün ABD işlem saatlerinde kararın açıklanmasıyla 0,4322 dolar seviyesinden kısa sürede %18’i bulan değer artışıyla 0,51 dolara kadar yükseldi. Günün zirvesinin ardından bir miktar kâr satışı gören XRP, devam eden saatlerde 0,48 dolar bandına çekildi.

Bu yukarı yönlü ivmenin ardından XRP, son 24 saatlik zaman diliminde %11 oranında yükselişle ilk 100’de en çok değer kazanan kripto para oldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir