Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.264
% 0.42
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.264
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Ripple Kâhini: Bitcoin Bu Seviyelere Düşerse Korkmayın!

Hisse senetlerinin geri çekilmesi Bitcoin fiyatını da düşürdüğü için BTC 42 bin dolarlık desteğe yöneliyor. Çalkantılı makro hareketler, BTC/USD’nin Mart ayı için şimdiye kadarki en düşük seviyelerine ulaşmasıyla Bitcoin’in ABD hisse senedi endeksleriyle korelasyonunun altını çiziyor.

Bitcoin 42 bin desteğine yöneliyor

Bitcoin (BTC), ABD hisse senetlerinin düşüş eğiliminde olduğu 3 Mart Wall Street açılışından sonra 43.000 doları kırdı. Kırk üç bin dolar bir gecede destek olarak tutuldu, yine de traderlar 1.000 dolar civarında bir potansiyel sıçrama bölgesi gördüğü için birden fazla test gördü. Popüler Twitter hesabı Credible Crypto 2 Mart’ta, mevcut davranışı Eylül 2020’de başlayan boğa koşusu ile karşılaştırarak, “10K’dan 60K+’a 3. dürtü dalgasından önce gelen düzeltici yapımızın son bölümü bir üçgendi, dibimiz içerideyse burada benzer bir şey görmek güzel olurdu,” dedi. Credibke Crypto ayrıca “Daha uzun bir tabanın tipik olarak daha güçlü bir dürtüye yol açtığını unutmayın. BTC’de 38K-42K’ye geri çekilmeler sağlıklıdır” ifadelerini kullandı.

Yazma sırasında BTC/USD 42.500 dolar civarındaydı ve Mart ayı için düşük bir noktaydı. S&P 500, Birleşik Devletler Federal Rezervi’nden olası bir kilit faiz artırımına ilişkin en net sinyallerin ardından bir günde %0,7 düştü. Rusya ve Ukrayna daha fazla müzakereye başlamak için bir araya geldikçe, Avrupa’ya odaklanan jeopolitik kargaşa da aynı şekilde belirleyici makro güç olmaya devam etti.

Güvenli liman durumu geri mi döndü?

Bu arada profesyonel ticaret şirketi QCP Capital, makro olaylar ortaya çıktıkça Bitcoin’in en büyük altcoin Ether (ETH) üzerindeki potansiyel avantajına odaklandı. Firmaya göre, Bitcoin güvenli liman statüsünü geri kazanırken, altcoinler için aynı şey söylenemez. Firma açıklamasında şöyle diyor:

BTC’ye odaklanma, 10 günlük volatilitenin BTC için ETH‘den %4 daha yüksek olduğu hacim piyasalarına bile yansıdı (%99’a karşı %94,5). Anekdot olarak, BTC’ye ETH’ye kıyasla çok daha fazla üst düzey ilgi oldu. Bu, BTC ve ETH arasındaki zımni hacim yayılımının yaklaşık %7’lik düşük seviyelere düşmesine neden oldu. Spot toparlanma ile birlikte, zımni hacimler de daha yumuşak işlem görüyor.

QCP, faiz artırımının boyutu ve zamanlaması ne olursa olsun, Fed politikası sayesinde “bir miktar aşağı yönlü riskin” ikinci çeyrekte kalması gerektiğini de açıklamalarına ekledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir