Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.507
% 0.70
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.507
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Ripple CEO’su XRP davasının şirkete maliyetini açıkladı

Kripto analiz şirketi Messari’nin CEO’su Ryan Selkis ile röportaj yapan Garlinghouse, dava ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, şirketinin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile devam eden davasının ciddi bir maliyeti olduğunu söyledi. Bunun yanında Ripple’ın aslında SEC’e karşı tüm kripto sektörünü temsil ettiğinin altını çizdi. SEC, yaklaşık iki yıl önce Ripple ve iki yöneticisine XRP’nin menkul kıymet olduğu ve kayıtsız işlem yaptıkları iddiasıyla dava açmıştı. Bu dava, XRP fiyatını ciddi şekilde etkilerken birçok borsa, kripto parayı platformlarından çıkardı. Kripto ekosistemindeki diğer bir endişe ise davanın sektörün geri kalanına etki etmesiydi.

Brad Garlinghouse, Röportaj esnasında SEC’in sektöre karşı her zaman katı bir tutum sergilediği söylerken davanın şirkete maliyetinin 100 milyon doları bulacağını aktardı. Kripto sektöründe birçok girişimin böyle bir davayı karşılayamayacağını düşünen Garlinghouse, birinin endüstrinin çıkarlarını korumak için karşı durmasının önemli olduğunu söyledi.

Ripple CEO’su, SEC Başkanı Gary Gensler’in kripto paraları bir dayanak olmadan menkul kıymet olarak görerek keyfi bir yaklaşımda bulunduğu konusunda da eleştirdi. Garlinghouse, SEC ile olan davayı kazanmayı umduklarını söylerken bu davanın, SEC’in kripto sektörü üzerindeki otoritesinin ciddi şekilde düşünülmesine neden olacağını düşünüyor.

XRP fiyatında son durum

Geçen hafta Ripple ve SEC’in davada özet karar için dilekçelerini sunması, XRP piyasasının hareketlenmesini sağladı. Davanın gidişatı göz önüne alındığında mevcut delillere göre Ripple’ın bir zafer elde edeceğini düşünen yatırımcılar, XRP talebini artırarak kripto paranın, son bir haftalık zaman diliminde %50’ye yakın değerlenmesini sağladı.

XRP, kısa vadeli rallisinde dün hızını artırırken %23 değer kazandı. Bugün de yükselişine devam eden en büyük 6. kripto para, günün ilk saatlerinde %15 yükseliş görürken 0,55 dolara kadar yükseldi, ancak Avrupa seansında gelen kâr satışları XRP/USD’nin 0,48 dolar bandına çekilmesine neden oldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir