Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.363
% 2.38
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.363
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Ripple CEO’su ABD’nin Kripto Düzenlemeleri Konusunda İyimser

Brad Garlinghouse

Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse, 3 Ocak tarihli bir Twitter mesajında, ABD’nin 2023 yılında kripto para sektörü için “çığır açan” bir düzenleyici netlik kazanması konusunda “ihtiyatlı bir iyimserlik” içinde olduğunu paylaştı.

Garlinghouse, 118. Kongre’nin ilk gününü kutlamak için attığı bir twitte, 2023’ün ABD’nin kripto için yasal netlik kazanacağı bir yıl olacağına dair umutlarını paylaştı ve düzenlemeye desteklediğini aktardı. Garlinghouse bu iyimserliğinin sebebi olarak, ABD’nin düzenleme için “boş bir sayfa” ile başlamadığını söyledi ve örnek olarak Menkul Kıymetler Netlik Yasası, Sorumlu Finansal Yenilik Yasası ve Dijital Belirteçler için Netlik Yasası gibi yasa tasarılarına atıfta bulundu..

Ripple CEO’suna göre, “riskler daha yüksek olamazdı.” “Hiçbir yasa tasarısının mükemmel olmadığını ve muhtemelen hiçbir zaman herkesi tatmin edecek bir yasa tasarısı olmayacağını” ve mükemmel bir yasa tasarısı peşinde koşma girişimlerinin Kongre’nin kripto düzenlemeleri ve mevzuatı oluşturma konusundaki ilerlemesini durdurmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Garlinghouse, kripto mevzuatı ve düzenlemeleri söz konusu olduğunda ABD’nin Singapur, Avrupa Birliği, Brezilya ve Japonya’nın gerisinde kaldığını belirtti.

Ripple Davası Sürüyürr

Aralık 2020’de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), şirketin XRP’yi kayıtsız bir menkul kıymet olarak sattığını iddia ederek Ripple aleyhine dava açtı.

SEC, Ripple’ın XRP satışları yoluyla milyarlarca dolar topladığını ve teklifleri yasaların gerektirdiği şekilde menkul kıymet olarak kaydettirmediğini savundu. Ripple, XRP’nin bir menkul kıymet değil bir para birimi olduğunu iddia ederek iddiaları reddetti.

Ekim ayında Garlinghouse, D.C. Fintech Week konferansında panelistlere, firmaya karşı açılan davanın 2023’ün ilk yarısında sonuçlanmasını beklediğini söyledi ancak bunu tahmin etmenin zor olduğunu da itiraf etti. Dava süreci hala devam ediyor ve ne zaman biteceği kesin değil.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir