Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.905
% 1.33
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.905
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Ripple, bu ay ilk kez emanet hesabından 1 milyar XRP’yi piyasaya sürmedi

Investing.com – Ripple, XRP’nin likiditesini desteklemek amacıyla her ayın başında 1 milyar XRP’yi emanet cüzdanında piyasaya çıkarıyordu. Ancak bu ay, Ripple’ın ilk kez bu ay böyle bir transfer yapmadığı görüldü.

Ripple, 2018 yılında bir karar alarak yerel kripto para birimi XRP’nin likiditesini desteklemek adına her ayın başında geleneksel olarak 1 milyar XRP’yi emanet hesabından piyasaya sürüyordu. Ancak bu ay şirketin böyle bir işlem gerçekleştirmemesi, programının sona erdiğini gösterebilir. Ripple, aylık XRP emisyonu sonrası piyasaya sürülen kripto para miktarının büyük çoğunluğunun ay içinde yeniden emanet hesabına geri gönderiyordu. Bu yüzden XRP fiyatı, bu işlemlerden etkilenmiyordu. 

Şirket, likidite desteği için aldığı bu karar ile ilk başlarda yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Zira XRP yatırımcıları, bu işlemlerin XRP fiyatını olumsuz etkileyeceği görüşüne sahipti. Ancak zamanla XRP performasının dolaşıma sürülen ve ardından geri çekimi yapılan işlemlerden etkilenmediği görüldü. Diğer yandan yapılan hesaplamalara göre 55 ayrı XRP emanet cüzdanından yapılan bu işlemlerin 2022 yılında sonlanması beklentiler dahilindeydi.

XRP fiyatında son durum 

XRP fiyatı son zamanlarda oldukça volatil hareketlere sahne oluyor. Ripple – SEC davasında alınan son kararlar, XRP’nin fiyatına direkt etki ediyor. 

XRP, 23 Eylül’de 0,55 dolara kadar yükseldikten sonra geçen hafta boyunca düşüş eğilimli bir grafik çizdi.  Hafta sonuna doğru 0,5 dolara doğru bir sıçrama gören kripto para, son 48 saatte yine düşüş eğilimine girere 0,44 dolar bandına kadar çekildi. 

Diğer yandan bu süre zarfında veriler, XRP işlem hacminin %500’ün üzerinde artışını gösterdi. XRP fiyatı düşüş eğilimli yatay kalırken işlem hacmindeki artış, alıcı ve satıcıların 0,45 – 0,5 dolar aralığında büyük bir mücadele verdiğini gösteriyor.

Son 24 saatte XRP, %6 düşüş görülen son 7 günlük süre zarfında %5’in üzerinde değer kaybına ulaştı.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir