Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.016
% 0.68
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.016
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Raydium (RAY) Coin Nedir?

Raydium, Solana blok zinciri üzerine kurulmuş otomatik bir piyasa yapıcıdır. Raydium protokolünün yerel kripto para birimi ise RAY’ dir. Raydium ana ağı Şubat 2021’de piyasaya sürülmüştür.

Raydium, çok hızlı ticaret, paylaşılan likidite ve getiri elde etmek için yeni özellikler sağlayan Serum merkezi olmayan borsanın (DEX) merkezi sipariş defterinden yararlanan Solana blok zinciri üzerine inşa edilmiştir.

Raydium’a yatırılan fonlar, Serum’un emir defterlerinde bulunan limit emirlerine dönüştürülür. Bu, Raydium LP’lere Serum’un tüm sipariş akışının yanı sıra mevcut likiditelerine erişim sağlamaktadır.

Raydium (RAY) projesi, birçok işlem için kullanılmaktadır. Bu işlemlerin çok hızlı ve güvenle gerçekleşmesi için RAY kullanımına ihtiyaç duyulmaktadır. Buna göre RAY kullanım alanları şunlardır:

  • Protokol ücretleri kazanmak için stake etmek,
  • IDO tahsislerini almak,
  • Yönetim protokol kararlarında oy hakkı elde etmek için kullanılır.

Raydium (RAY),benzer projelerden farklı teknik yönleri ile ayrılmaktadır. Raydium (RAY) projesinin özellikleri şu şekildedir:

  • Solana blockchain’i kullanılarak Ethereum’a göre daha hızlı ve gas ücretleri oldukça düşüktür.
  • Serum merkezsiz borsasının limit emirlerini kullanan Raydium için likidite problemi ortadan kalkmaktadır.
  • Limit emirleri belirleyebilmek ve alım satımları üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmak isteyen yatırımcılar için kullanıcı oldukça konforlu bir kullanıma sahiptir.
  • Kullanıcılar ucuz gas ücretleriyle ve düşük borsa işlem ücretleri için emir defterine ihtiyaç duymamaktadır. Kolayca tokenlarını değiştirebiliyorlar.
  • Kullanıcılar Raydium farming sistemi sayesinde likidite sağlayıcısı haline gelebiliyorlar. Böylece katkıları oranında ödül kazanabiliyorlar.

Raydium (RAY),piyasalarda kendine yeni destekçiler bulmak için farklı avantajları da bir araya getirmiştir. Bu projenin avantajlarından bazıları şunlardır:

  • Daha hızlı ve ucuzdur.
  • Ekosistemi içinde likidite için merkezi bir sipariş defteri sunar.
  • Alım satım arayüzü kullanışlıdır.

Dezavantajlarına değinecek olursak, RAY simgesi piyasalar için çeşitli riskler taşımaktadır. Proje hedeflerinin aksaması halinde rakiplerinin gerisine düşebilme durumu olabilmektedir.

Raydium (RAY), ticaret ve takas işlemlerinin yapılması için birçok farklı kripto para borsasında bulunmaktadır. Bu borsalardan bazıları şunlardır: Binance, FTX, Gate.io ve Kraken.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir