Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.384
% 1.55
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.384
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Ravencoin Nedir

Overstock.com’un yan kuruluşu olan Medici Ventures tarafından desteklenen proje, herkesin Ravencoin ağında  çeşitli fikirler ve nedenlerle jeton çıkarmasına izin vermek için tasarlanmış bir blog zinciridir. Ravencoin’in kodlama altyapısı bir Bitcoin çatalına dayanıyor ve proje akıllı sözleşme merkezli blok zincirlerine bir alternatif sunuyor.

Ravencoin protokolü açık kaynaklıdır, bu nedenle pratikte herkes kodu çalıştırabilir, değiştirebilir ve katkıda bulunabilir.2018 yılında RVN tokeni ile birlikte ICO veya ön satış olmaksızın proje başlatıldı, bunun nedeni bu tür yapıların sağladığı görülenden daha adil ve daha demokratik bir erişim arayışıdır. Ravencoinin ön madenciliği veya ön satışı yapılmadığı için geliştiriciler, danışmanlar, Medici Ventures personeli veya diğer erken proje yatırımcıları için herhangi bir RVN ayrılmadı.. 2020 yılında proje, Medici Ventures’tan bağımsız olmak için Ravencoin Vakfını kurmuştur.

Ravencoin’i Kim Yarattı?

Ravencoin, 2018 yılında iş adamı Bruce Fenton ve geliştirici Tron Black tarafından bir Bitcoin kodu çatalıyla piyasaya sürüldü. Ravencoin ekibi, yatırımcılara herhangi bir ön satış şansı sunmaktan kaçınarak, Bitcoin’in lansmanını taklit etmeye çalıştı.

Lansman sırasında, çekirdek ekip Overstock.com yan kuruluşu Medici Ventures tarafından finanse edildi.

Ravencoin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Ravencoin’in madencilik faaliyetinin serbest bırakıldığı tarih Bitcoin’e atıfta bulunmak için, Bitcoin’in ortaya çıktığı tarihinin 9. yıl dönümüne denk gelecek şekilde 3 ocak 2018’e ayarlanmıştır.

Platformun oluşması ve madencilik algoritması olan x16r ile gelişmeler hali hazırda devam ediyor. Bu yeni algoritma sayesinde, madencilik havuzlarının dominantlığı ve ASIC madencilik cihazlarının kullanım zorunluluğu ortadan kaldırılması amaçlanmıştır. Yani RVN coin madenciliği için ASIC cihazlar kullanılması zorunda bırakılmamıştır.

Ravencoin madencilik protokolü olarak proof of work  algoritmasını kullanmaktadır. Bu algoritma Bitcoin’den esinlenerek yaratılmıştır.

Madencilik ödülündeki yarılanma özellikleri Bitcoin ile tıpa tıp benzerlik gösterir. Bitcoinde olduğu gibi her 4 yılda 1, 2.1 milyonuncu blok kapatıldığında yarı yarıya düşünülmektedir. Şuan için Ravencoin madencilik ödülü her blok üretimde 5000 RVN olacak şekilde ayarlanmaktadır. Bir sonraki halving zamanında ise bu ödül 2500 RVN’ olacaktır.

 

Ravencoinin Varlık Desteği

Ravencoinin piyasaya sürülmesinden bu yana blok binlerce varlık ortaya çıkarıldı. Size birkaçından bahsetmek istiyorum.

Meco: Blockchain destekli P2P sosyal medya pazarlama platformu.

RenewaBlox: Çevre dostu bir bitcoin madencilik şirketi.

Unwoke Funding: Yeni nesil film yapımcılarına varlık tokenizasyonu ve merkezi olmayan medya dağıtımı konusunda farkındalık getirerek blockchain’in film yapımıyla buluştuğu yerdir. NFT’ler oluşturmak ve kitle fonlaması yapmak için Ravencoin’i kullanır.

BRIKBC: Blockchain’de  herkesin kullanımına açık Avustralya Emlak Mülklerini tokenleştirecek.

WETx: Dünyanın kurak ve su sıkıntısı çeken bölgelerinde Ravencoin üzerindeki su ve su kullanım haklarını tokenize eder.

Lotus Energy: Topluluğa ait temiz enerji üreticisi, enerji transferi ve enerji depolama ağı. STO’ları için ravencoin kullanıyor.

RVNFT: Ravencoin Blockchain üzerinde NFT oluşturma hizmetidir.

Roadmap

Github’da yayınlanan yol haritası oldukça uzun bir şekilde belirtilmiştir. Size önemli bulduğum yerleri yazacağım.

Aşama 1

Ravencoin, Bitcoin UTXO modeli üzerine inşa edilmiş bir proof of work coinidir. Ravencoin madenciliği yaparak Raven ağını güçlendiren kişilere RVN dağıtılır.

Aşama 2- Varlıklar

ASIC direnci

ASIC direnci sürekli girişimlere yönelik yayınlanmış bir taahhüttür. ASIC’ler x16r için oluşturulmuşsa, belirli bir blok numarasında, Raven için ASIC madencilerine direnci arttırmak için bazı Equihash değişkenleri veya benzer çabalar için algoritmalardan birini değiştireceklerini söylediler.

Varlık Desteği 

Ravencoin, Raven’ı varlık ihraç etme ve transfer etme yeteneğini içerecek şekilde genişleten hard fork olacak. Varlıklar yeniden basılabilir veya ihraç noktasında belirli bir arzla sınırlı olabilir.

Aşama 3-Ödüller

Ödüller, varlık sahiplerine RVN şekilde ödeme yapılmasına izin verir.

Aşama 4- Benzersiz Varlıklar

Varlıklar oluşturulduktan sonra 5 RVN maliyetle benzersiz hale getirilebilir. Bu, bir varlığı UTXO’ya taşır ve benzersiz bir tanımlayıcı txid ile ilişkilendirir.

Aşama 5- Mesajlaşma( Tam– fikir birliği)

Yettkili gönderenler tarafından belirteç sahiplerine yapılan mesajlar, aşama 4 benzersiz varlıklar üzerine yerleştirilecektir.

Aşama 6- Oylama 

oylama, coin sahiplerine paralel coinleri oluşturularak ve dağıtılarak gerçekleşecektir. Bu coinler, bir oy kaydetmek için RVN adreslerine gönderilebilir.

Aşama 7- Uyumluluk Modu 

borsalara ve cüzdanlara kolay entegrasyon için yeni oluşturulan varlıkların tam olarak RVN, LTC veya Bitcoin gibi görünmesini sağlar. Daha büyük kripto ekosistemlerine  adaptasyonu hızlandırır.

Aşama 8- Mobil Cüzdan uyumlu Anımsatıcı Tohum

Ana anahtarların oluşturduğu 128 bitlik bir tohum oluşturma varsayılanına geçer. Bu özel anahtarları içe aktarmayan herkes için kolay yedekleme sağlar. özel anahtarları içe aktarırken wallet.dat’ı yedeklemek için uyarılar eklemişlerdir.

Aşama 9 Kısıtlanmış Varlıklar

Etiketler

Etiketleri onurlandıran kurallara sahip kısıtlanmış varlıklar.

Yukarıdaki aşamaların hepsi tamamlanmıştır.

Ravencoin (RVN), Ethereum ve Bitcoin'e Meydan Okuyor! › CoinTürk

 

Tokenomics  ve Piyasa Verileri 

Ravencoin’in tokenomikleri oldukça basittir. ICO yok, geliştirme fonu yok, blok ödülünün %0’ı ravencoin Vakfı’na gidiyor. Yani Ravencoin’in %100’ü Proof of Work aracılığıyla madencilere verilir. 

Ravencoinin piyasa değeri 366,320,341 dolardır.

dolaşan arz 11,78  milyar RVN’dir

Maksimum arz 21 milyar RVN’dir.

Ravencoin’i Nasıl Alabilirim 

Ravencoin, dünyanın en büyük borsalarından birisi olan Binance’de listeli durumdadır. Satın almak ve ömür boyu %20 komisyon indiriminden faydalanmak için bağlantıya tıklayınız.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir