Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.978
% 0.99
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.978
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Radicle Nedir? RAD Ne İşe Yarar?

Radicle nedir? Radicle (RAD), açık protokoller üzerine kurulan merkeziyetsiz olan kod işbirliği ağı projesidir. Geliştiricilerin herhangi bir aracıya güvenmesine gerek kalmadan kod üzerinde iş birliği yapmasına aracı olur. RAD Coin, platformun yönetim tokenıdır. Radicle ağının ortak mülkiyeti, toplu yönetimini ve uzun vadeli sürdürülmesini sağlar. 

Radicle nedir?

Proje, Git çoğaltma katmanı üzerinden oluşturulan Radicle Link eşler arası çoğaltma prokolünü içerisinde bulundurmaktadır. Projenin asıl amacı ise, Radicle ağında fazla kopyaları elinde bulunduran kullanıcıların ‘çoğaltma’ olarak bilinen verilerini paylaşmasını amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda RAD Coin, geniş bir yatırımcı kitlesini bünyesinde barındırayı hedeflemektedir.

1 RAD Coin an itibari ile 72.85 TL’dir. Güncel döviz kuru ile 4.91 ABD Dolarına denk gelmektedir. Son 24 saatte fiyatı %2.36 değer kazanmıştır. Piyasalarda dolaşımdaki arz miktarı 29.507.376 RAD Coin iken maksimum arz miktarı ise 99.999.620 RAD Coin’dir. Radicle (RAD) Coin, CoinMarketCap kripto para piyasasında 305.sırada bulunmaktadır. Ayrıca toplam piyasa değeri ise 2.164.301.402 Türk Lirasıdır.

Avantajları:

Radicle Orgs, merkezi forge’lardaki herhangi bir kuruluşlara bağlı olmayan merkeziyetsiz bir platformdur. Böylece, bağımsız ve son derece güvenlidir. Kullanıcılar, Upstream adı verilen masaüstü geliştiricisi aracılığıyla öncelikle kimlik oluşturmak gerekir. Bu sayede Radicle ağındaki diğer yatırımcılarla işbirliği yapmak mümkündür. Kullanııclara eşler arası ağ katmanı sayesinde merkeziyetsiz depolama alanları sunmaktadır.

Dezavantajları:

Her kripto para gibi yüksek volaitileye sahiptir. Bu yüzden ani yaşanacak fiyat dalgalanmalarından dolayı sert iniş-çıkışlar görülebilir. 

Radicle nedir? RAD Coin’e Nasıl Sahip Olunur?

RAD Coin, Binance, Mangala Exchange, Coinbase ve Huobi global gibi popüler ve işlem hacmi geniş büyük borsalarda listelenmektedir. Öncelikle, yukarıda belirtilen RAD Coin’in listelendiği herhangi bir borsa platformunu seçiniz. Ardından, hesap oluşturma sayfasına giriniz. Sizden istenilen bilgileri girdikten sonra hesabınızı oluşturunuz.

Kimlik doğrulama işlemi adımlarını eksiksiz bir şekilde tamamlayınız. Hesap açılış ve doğrulama işlemini tamamlanmasının ardından, borsanın para yatırma menüsünden sizin için uygun olan yöntem ile hesabınıza para transferi gerçekleştiriniz. Son adımda ise, RAD Coin’in yer aldığı borsa sekmesine giriniz. Güncel fiyat üzerinden veya dilediğiniz tutarı girerek kolayca RAD Coin sahibi olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir