Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.984
% 4.10
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.984
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Pundi X Nedir? PUNDIX Nasıl Alınır?

Pundi X nedir? Pundi X, blockchain hizmetlerini bünyelerine eklemeyi düşünen kurumsal yatırımcıları kendine çekti. Bu yazımızda, Pundi X (PUNDIX) nedir, nasıl çalışır, PUNDIX coin nasıl alınır, avantajları ve dezavantajları nelerdir gibi soruları yanıtladık. Coinmuhendisi.com olarak, sizin için derledik.

Pundi X nedir?

Pundi X, kripto para kullanımını ticarileştirmeyi amaçlayan bir blok zinciri platformudur. Projenin yerel kripto para birimi PUNDIX coin‘dir. Yazının yazıldığı sırada proje, 195 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahipti. Platformun temel amacı, kripto paraların çoğunlukla kripto para borsalarında kullanıldığı mevcut yapıyı değiştirerek gerçek dünyada kullanılabilen bir ticaret aracı haline gelmesini sağlamaktır. Platform, düşük işlem ücreti karşılığında yüksek hızlı para transferleri gerçekleştirerek öne çıkıyor.

2017 yılında Jakarta’da Zac Cheah, Danny Lim ve Pitt Huang tarafından kuruldu ve piyasaya sürüldü. İlk başta Ethereum blok zinciri üzerine bir merkeziyetsiz uygulama (dApp) olarak inşa edilen proje, gelişerek kendi blok zincirine geçti. Function X ağı üzerinde çalışan yeni sistemin lansmanı, 13 Ekim 2021 tarihinde yapıldı. Pundi X, kriptolar için perakende POS ağ geçidi sunan en büyük ağlardan biri olmayı hedefliyor.

Ayrıca proje, XPOS adlı POS terminali görevi gören blok zinciri cihazlarının geliştirilmesinde lider konumda bulunuyor. Platform, kripto para ödemelerini etkinleştirmek için 20’den fazla ülkede dağıtılan XPOS cihazları yarattı. XPOS cihazı, sadece PUNDIX coin’i tercih etmiyor, bunun yerine anında ödemeleri ve Bitcoin dahil zincirler arası para birimlerini destekliyor. Platformun sunduğu bir diğer hizmet ise Pundix kredi kartı. PUNDIX coin sahipleri, kredi kartı edinerek, anlaşmalı mağazalardan alışveriş yapabiliyor.

PUNDIX coin nedir?

Pundi X, geçmişte NPXS coin’i yerel kripto para birimi olarak kullanılıyordu. 2021 yılında yeni bir Pundi X madeni para yaratma fikri platformun yatırımcıları tarafından oylandı. Bunun sonucunda yeni yerel kripto para birimi olan PUNDIX, 30 Mart 2021’de piyasaya sürüldü. Yeni coin’in maksimum arzı 260 milyon adet olarak belirlendi. Yazı yazılırken, 258 milyon PUNDIX coin dolaşımda bulunuyordu.

Avantajları nelerdir?

  • PUNDIX coin, stake edilebilir bir yapıya sahip. Bu, kullanıcıların, varlıklarını belirli bir vadede kilitleyerek pasif gelir elde edebileceği anlamına geliyor.
  • PUNDIX coin sahipleri, PundiX’in kredi kartını edinerek, geçerli markalardan online veya pos cihazı yoluyla alışveriş yapabiliyor.
  • Pundi X ağındaki para transferleri oldukça hızlı gerçekleşiyor. Bunun yanında, işlem ücretleri ise oldukça uygun.

Dezavantajları nelerdir?

  • Platform, daha çok kurumsal yatırımcılara ve markalara hitap ediyor. Bireysel kullanıcılara, markalara tanınan geniş hizmetler sunulmuyor.
  • Aynı zamanda, bu tür platformların siber saldırıya uğrama riski de bulunuyor. Bu tehlike, varlıkların çevrimiçi cüzdan yerine donanım cüzdanında tutulmasıyla aşılabilir.

Pundi X nedir? PUNDIX coin nasıl alınır?

Pundi X projesi kurumsal markaların dikkatini çekmeyi başardı. PUNDIX coin satın almak isteyen kullanıcılar, tokenin listelendiği bir kripto borsası bulmalıdır. PUNDIX, Binance, Bitpay, ProBit Global gibi borsalarda listelenmektedir. İlgilenen yatırımcılar, bu borsalardan birine üye olup cüzdanlarına para yükleyerek PUNDIX coin satın alabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir