Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.507
% 4.41
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.507
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

ProShares, İlk Metaverse ETF Başvurusunu Gerçekleştirdi

Metaverse ile ilgili ürünlerin popülaritesi, ProShares’in sektöre yeni bir ETP ile katılmasıyla artmaya devam ediyor. Salı günü ProShares, ProShares Metaverse Theme ETF adı verilen metaverse odaklı bir ETF için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvurdu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

ProShares ETF ihraççısı, AR/VR, Yaratıcı Ekonomi, Dijital Finans ve Oyun sektörlerinde faaliyet gösteren çeşitli şirketlerin performansını yansıtan Solactive Metaverse Theme Index’i izlemeye odaklanacak, borsada işlem gören bir fon başlatmayı planlıyor. Endeks, Apple Inc, Meta ve Nvidia gibi endüstri ağır toplarını içeriyor. Yatırımcılar, daha büyük şirketlere ek olarak, veri işleme ve cihazlar da dahil olmak üzere Metaverse konseptine bir şekilde bağlı olan teknolojileri sağlayan veya kullanan daha küçük şirketlere yatırım yapabilecekler.

Hızla gelişen metaverse trendi, özellikle Facebook Inc’in Meta olarak yeniden markalanmasından sonra, dijital varlık endüstrisinin ayrı bir parçası haline geldi. Metaverse ETF endüstrisi birkaç aydan kısa bir sürede 2.2 milyar dolara yükseldi. Metaverse konseptine bağlı borsada işlem gören ürünlerin çoğu, yalnızca yılın son çeyreğinde piyasaya sürüldü.

Piyasadaki Metaverse endüstrisinin izlenmesiyle ilgili ilk ürünlerden biri olan The Roundhill Ball Metaverse, 30 Haziran’daki lansmanından bu yana 916 milyon AUM’ye sahip. Kanada, ilk iki Metaverse ürününü resmi olarak onaylayan ilk ülkelerden biriydi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir