Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.802
% 0.70
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.802
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Profesyonel Analistten Haftalık Tahmin: Altın’da Bunları Bekliyorum!

Altın, Rusya’nın Ukrayna’daki çatışmayı tırmandırmasıyla birlikte güvenli liman varlıklarına olan talebin artmasıyla, Mayıs ayından bu yana en büyük haftalık kazancına yöneldi. Bu arada dün açıklamalar yapan Federal Rezerve Başkanı Jerome Powell, Fed’in faiz artırımı yolunda olduğunu ve temkinli hareket edeceğini söyledi. Bu gelişmelerin risk iştahını azaltması ve yatırımcıları güvenli limanlara yöneltmesinin etkisiyle spot altın fiyatları, yazının yazıldığı sıralarda günlük bazda %0,45 artışla 1.944,7 dolara yükseldi. ABD altın vadeli işlemleri ise %0,68 artışla 1.948,9 dolardan işlem görüyordu.

Yatırımcılar, belirsizlik ortamında bir değer deposu olarak sarı metal arıyorlar

Coinmühendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, değerli metal fiyatları, daha önce Rusya’nın Avrupa’nın en büyük nükleer santraline saldırdığı haberlerinin artmasının ardından düşen Hazine faizlerinin etkisiyle yükseldi. Yatırımcılar, enerji, tahıl ve metal akışlarını bozan Rusya’nın komşusunu işgalinin ekonomik yansımalarını tartıyor. Petrol fiyatlarında ortaya çıkan artış, küresel büyüme ve enflasyon risklerine ilişkin endişeleri artırdı.

Bloomberg tarafından derlenen ilk verilere göre, yatırımcılar bu hafta şimdiye kadar yaklaşık 34 ton civarında metal destekli borsada işlem gören fonlara girişlerle birlikte belirsizlik ortamında bir değer deposu olarak külçe arıyorlar. Traderlar ayrıca Cuma günü açıklanacak olan önemli bir aylık ABD istihdam raporunu beklerken para politikasının sıkılaşma ihtimalini de değerlendiriyorlar.

Daniel Briesemann: İşgücü verilerinin bu sefer altın üzerinde önemli bir etkisi olmaz

Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, ABD merkez bankasının bu ay faiz oranlarını artırma yolunda olduğunu ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle ‘dikkatli’ hareket edeceği düşünülse de, onlarca yılın en yüksek enflasyonunu dizginlemek için bir dizi artırım yapılamasının planlandığını yineledi. Commerzbank AG analisti Daniel Briesemann bir notta, şu hususların altını çiziyor:

Fed Başkanı Jerome Powell’ın son sözleri göz önüne alındığında, ABD Fed’in önümüzdeki hafta faiz oranlarını artıracağından şüphemiz yok. İşgücü piyasası verilerinin bu sefer altın fiyatı üzerinde önemli bir etkisi olması muhtemel değil.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir